Bàsquet

Pesic: "Estem treballant per mostrar les qualitats del nou Barça i polir els defectes"

L'entrenador del Barça analitza el moment del seu equip, el Barça, hores abans de l'arrencada a l'Eurolliga de bàsquet

Víctor LavagniniActualitzat

Svetislav Pesic (Novi Sad, Sèrbia, 1949) és com un llibre obert. És conscient que afronta la temporada amb l'obligació de classificar el Barça per a la "final four" 2020. La competició continental s'ha ampliat de 16 a 18 equips, però continua amb al mateix format de la lliga regular, el play-off i la "final four". Divendres, l'equip blaugrana debuta a la pista de l'Anadolu Efes d'Istanbul.

Pesic no té inconvenient a afirmar:

"Estem davant d'una temporada amb grans expectatives, però el meu treball consisteix a transmetre idees i gestionar bé aquesta situació ambiental amb grans expectatives per part dels aficionats."

Sobre les virtuts del seu equip destaca:

"La majoria de jugadors tenen talent en atac, però amb talent en atac no es guanyen títols. El punt òptim és trobar l'equilibri entre el talent en atac i en la defensa."

Nikola Mirotic, fitxatge estrella d'aquest estiu, dona un plus de competitivitat al Barça. L'aler-pivot montenegrí, de 2,08 i 28 anys, ha deixat l'NBA després de cinc temporades per aixecar l'Eurollliga amb el Barça.

Svetislav Pesic està molt satisfet amb el ràpid acoblament de Mirotic a l'equip i reconeix que "Mirotic m'ha sorprès: és molt tranquil. Ell no vol ser a la pista on tothom l'espera."

A Svetislav Pesic no li agrada mirar enrere per comparar, però l'entrador serbi va firmar la temporada 2002-2003, en la seva primera etapa amb el Barça, un triplet històric amb l'Eurolliga, la Lliga i la Copa. El quintet encara fa vibrar els bons aficionats blaugrana quan el recorden de memòria: Sarunas Jasikevicius, Juan Carlos Navarro, Dejan Bodiroga, Gregor Fucka i Roberto Dueñas.

L'entrenador, quan li recorden aquesta fita esportiva, afirma amb contundència:

"Nosaltres no volem ser una còpia d'un equip anterior amb Bodiroga, Sarunas, Navarro o Fucka.  Era un equip d'una gran intensitat, però cada equip té els seus avantatges i els seus desavantatges. Ara, estem treballant per mostrar les qualitats del nou Barça i polir els defectes."

La lliga regular de l'Eurolliga 2019-2020 té un total de 34 jornades i es disputarà fins al 10 d'abril del 2020. Posteriorment els vuit millors equips jugaran els play-off del 21 d'abril al 6 de maig.

La competició de la "final four" se celebrarà al Lanxess Arena de Colònia (Alemanya) del 22 al 24 de maig.

ARXIVAT A:
Svetislav Pesic Eurolliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut