Champions

Pernille Harder, estrella del Chelsea: "Sempre he estat molt fan d'Alexia"

És la futbolista més cara d'Europa. El Chelsea va haver de pagar un traspàs rècord per endur-se-la del Wolfsburg. Harder busca, ara com a "blue", un títol que sempre se li ha resistit. Sam Kerr, Fran Kirby i ella seran la gran amenaça per al Barça en la final de Göteborg

Àlex CastellsActualitzat

El seu traspàs, l'estiu passat, va ser de rècord: prop de 300.000 euros. Mai abans s'havia pagat tant per una futbolista. Amb el Wolfsburg, Pernille Harder havia arrasat a la Bundesliga, amb quatre doblets Lliga-Copa en quatre anys, però havia perdut dues finals de Champions. Espera esmenar-ho ara amb el Chelsea en la final de Göteborg. Juntament amb Sam Kerr i Fran Kirby, formen el trident més perillós del futbol europeu.

"El nostre objectiu era guanyar el màxim de títols. Quan vaig venir al Chelsea i vaig veure la plantilla, vaig pensar: 'És possible.'"

 

Més de 100 gols amb el Wolfsburg, amb més d'una assistència de Graham Hansen, ara a les files del Barça. Però Harder no amaga la seva admiració per una altra blaugrana.

"Sempre he estat molt fan d'Alexia. És una jugadora espectacular, sempre controlant el partit. Al Barça, és clar, també hi ha Caro (Graham Hansen). Vaig jugar amb ella. És la millor en l'un contra u."

Harder felicita Eriksson al Mundial de França (arxiu)

La foto de París, una icona

Durant el Mundial de França, l'any 2019, aquesta foto va fer la volta al món. Harder, danesa, no va tenir cap problema en enfundar-se la samarreta de Suècia per animar la seva companya, Magda Eriksson. El petó de felicitació al final del partit no té res d'extraordinari, però es va acabar convertint en tota una icona.

"Ha estat realment impressionant veure com aquesta foto ha inspirat tanta gent. La nostra relació amb Magda (Eriksson) sempre ha estat molt oberta. Estic orgullosa de poder inspirar altres persones perquè siguin elles mateixes."

Harder i Eriksson s'han retrobat aquesta temporada a Londres. Van jugar juntes al Linköping, però van separar els seus camins l'any 2016. Harder va catapultar la seva carrera a la Bundesliga, mentre Eriksson s'erigia en una de les líders "blues". Ara n'és la capitana i, aquest curs, ja ha aixecat un parell de trofeus. Com el Barça, el Chelsea arriba a Göteborg amb la lliga al sarró.

 

 

ARXIVAT A:
Final Champions Göteborg
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut