La celebració dels jugadors d'Espanya un cop classificats per la final de diumenge
HANDBOL

Pérez de Vargas porta Espanya a la final de l'europeu

Després de derrotar Dinamarca, la selecció entrenada per Jordi Ribera buscarà el tercer títol continental

Dinamarca, liderada per un sensacional Mikkel Hansen, ha sortit molt endollada i s'ha situat amb una renda de quatre gols (4-8) als divuit minuts de la primera meitat. No hi ha hagut nervis. Llavors, les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, 14 en tot el partit, han motivat la defensa, que ha pujat un esglaó. L'equip de Jordi Ribera ha aconseguit marxar al descans  perdent d'un gol, 13 a 14.

La selecció espanyola ha arrencat la segona meitat disposada a capgirar el partit. La intensitat defensiva i l'encert de l'extrem blaugrana ha igualat el marcador a 15. Ha estat el primer dels seus tres gols consecutius. Amb 17 a 16, una altra aturada de Gonzalo Pérez de Vargas ha catapultat l'equip espanyol. Ja no hi ha hagut marxa enrere i l'equip ha dominat amb una diferencia d'entre 2 i tres gols. Les accions atacants fluïen i Aleix Goméz, que ha jugat tot el partit pel positiu de Ferran Soler, ha fet tot un recital amb 11 gol, dos de penal.

Una recuperació elèctrica de l'extrem ha permès als de Jordi Ribera situar-se amb un avantatge de tres gols (24-21) a menys de nou minuts per a la conclusió.

En els últims minuts, Dinamarca ho ha intentant tot per capgirar el marcador, però no ho ha aconseguit i un exultant Joan Cañellas ha fet el seu setè gol i ha firmat el 29 a 25 final.

La selecció espanyola, que jugarà la seva quarta final europea consecutiva, buscarà diumenge el tercer títol continental contra Suècia, botxí de la campiona olímpica, França, per 34-33. Així ho han celebrat els jugadors a la mateixa pista: