Girona

Pere Guardiola i Ferran Soriano es mostren ambiciosos després d'adquirir el 96% de les accions del Girona

A part de consolidar l'equip a Primera Divisió, volen dotar-lo de les infraestructures necessàries per ser un referent al país

Josep Maria PuigActualitzat

El Girona ha escenificat la compra del club de futbol per part de Pere Guardiola i City Football Group, l'empresa propietària del Manchester City. El mateix Pere Guardiola, germà del tècnic del City, i Ferran Soriano, en representació del club anglès, han donat detalls de l'operació en una visita a Girona i han explicat els projectes que tenen previstos. Han anunciat una ampliació de capital que fa que aquests dos compradors a partir de l'octubre passin del 88 per cent del control accionarial a un mínim del 96%.

Entre els projectes, dos de prou ambiciosos: construir una ciutat esportiva del Girona i convertir Montilivi en una estadi de nivell. L'objectiu del Girona és disposar de la concessió de l'estadi per un període de 50 anys i ampliar l'aforament fins a un mínim de 20.000 espectadors.

"Necessitem un estadi de Primera Divisió on la gent vingui a veure partits de màxim nivell amb totes les comoditats, i l'actual no ho és", assegura Ferran Soriano. Pere Guardiola està convençut que "hi haurà un acord amb l'Ajuntament per ampliar la concessió" d'un estadi de titularitat municipal.

Per als nou propietaris tenir una ciutat esportiva és vital per al club i fa temps que treballen en diferents opcions. Guardiola ha insistit que "tenir uns bons camps d'entrenament és clau també per a la captació de nous talents. Els joves futbolistes no necessitaran anar a Barcelona o a Anglaterra per estar a l'elit".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut