Arthur controlant la pilota en una imatge recent (Reuters)
Barça

Per què Arthur Melo ha passat de ser el "nou Xavi" a estar a la venda?

Amb la pandèmia el Barça ha deixat d'ingressar 150 milions d'euros i el club va veure en el brasiler el candidat ideal per fer calaix

Laura BruguésActualitzat

Arthur Melo va aterrar al Camp Nou amb l'etiqueta de ser el nou Xavi. Amb 22 anys representava el relleu generacional i, per tant, una aposta de futur, i va firmar per 6 temporades. En el seu debut a la pretemporada, un gran gol va ser la carta de presentació contra el Tottenham a la International Champions Cup. Sobre el terreny de joc li hem vist detalls que més d'una vegada ens han recordat el migcampista de Terrassa. Conservar la pilota i la possessió, a més de fer excel·lents passades de gol.

El brasiler va rebre ben aviat la benedicció de cracs com Messi, que va arribar a dir que Arthur havia estat el fitxatge que li havia sorprès més de l'estiu del 2018. "És molt semblant a l'estil de joc de Xavi, el de voler sempre a pilota, jugar en curt, no perdre-la, saber que li dones la pilota i no la perd", va explicar l'argentí. També el mateix Xavi Hernández va dir d'Arthur que "per condicions veig que té talent i té ADN Barça".

 

Aquesta temporada, la segona d'Arthur al Barça, les lesions al pubis i al turmell li han impedit tenir continuïtat. No hi han ajudat temes extraesportius, com l'escapada a Andorra per fer snowboard, una pràctica prohibida per als futbolistes. En la marxa d'Arthur, però, prima l'economia.

Amb la pandèmia el Barça ha deixat d'ingressar 150 milions d'euros. El club va veure en Arthur el candidat ideal per fer calaix i el va posar en el mercat, lligat a l'interès de la Juventus. L'intercanvi amb Pjanic es farà abans del 30 de juny perquè la venda d'Arthur computi en l'exercici econòmic d'aquesta temporada i el fitxatge del bosnià per a la següent. 70 milions per Arthur i 60 per Pjanic. Són els equilibris de l'enginyeria financera.

Anar al contingut