Ciutadans de Bangladeshs, celebrant el gol de Messi contra l'Aràbia Saudita
Ciutadans de Bangladeshs, celebrant el gol de Messi contra l'Aràbia Saudita
Mundial 2022

Per què a Bangladesh són fanàtics de l'Argentina?

El Mundial del 86 va ser el punt d'inflexió perquè el país asiàtic sentís devoció per un país ubicat a 17.000 quilòmetres de distància

Redacció Esport3Actualitzat

Que el futbol mou passions és una realitat palpable. Però que un país ubicat a més de 17.000 quilòmetres de l'altre es mobilitzi per la victòria d'una altra selecció no és gaire habitual. Això és el que ha passat a Bangladesh, on van celebrar com a propi el triomf de la selecció "albiceleste" contra Polònia.

 

 

Tot té un motiu. Quan l'Índia i Bangladesh formaven part de l'Imperi britànic, el futbol es va fer molt popular entre els bengalins. Durant la lluita per la llibertat de l'Índia, els equips nadius que jugaven contra els equips de l'exèrcit britànic es van convertir en un símbol de lluita contra la colonització. Aquí el futbol va aconseguir ser protagonista. Després de la independència el 1947, West Bengal va passar a ser de l'Índia i Bangladesh va passar a ser del Pakistan.

En tots dos països el futbol no era tan popular, cosa que va complicar el seu desenvolupament malgrat el fanatisme. El Mundial del 86 va ser el primer mundial que van veure els bengalins per televisió, on l'Argentina va vèncer Anglaterra amb un gol amb la mà d'un dels millors jugadors de la història del futbol, Maradona, ​​i va quedar campiona del món.

 

 

L'alegria de veure els seus colonitzadors plorant després de la derrota va despertar una estima especial cap a l'"albiceleste". Els mitjans van crear la idea que els argentins eren la força que lluitava contra l'imperi britànic. La qualitat futbolística i la narrativa mediàtica van captivar una generació, i aquest sentiment s'ha transmès fins avui. La figura de Messi, que ha traspassat fronteres, va acabar de solidificar aquesta idea.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut