Pep Guardiola critica als jugadors i aficionats
Pep Guardiola no oblida els equips que els van voler expulsar de la Champions
Futbol

Pep Guardiola trenca el seu silenci després que el Chelsea s'ha gastat 300 milions al mercat d'hivern

L'entrenador del City ha reaccionat a la despesa dels "blues", que s'han gastat 329,5 milions d'euros al mercat d'hivern, i ha recordat què li va passar la City després de la sanció de la UEFA al 2020 pel "fairplay financer"

Redacció Esport3Actualitzat

L'entrenador del City ha estat convidat a donar la seva opinió sobre el Chelsea i la seva despesa al mercat de fitxatges. Guardiola, que ha preferit no opinar directament sobre els moviments del Chelsea, ha deixat caure la doble vara de mesurar que hi ha a la competició anglesa:

"Nosaltres vam ser acusats per vuit o nou equips, no ho oblido, van enviar una carta a la Premier League perquè ens prohibissin estar a la competició. Això ens va passar a nosaltres. Quan vam ser el cinquè equip que més va gastar les últimes cinc temporades. Quan vam començar a guanyar títols, aquesta és la realitat".

El tècnic català s'ha referit al que li va passar la City després de la sanció de la UEFA el 2020 per infringir el fairplay financer i ha donat a entendre que el City s'hauria enfrontat a crítiques i a un escrutini considerable si hagués igualat el nivell d'inversió del Chelsea en nous fitxatges:

"Sé què passaria, però el que faci el Chelsea no és cosa meva. Mai opino d'altres clubs perquè hi ha reglaments, normes que hem de seguir."

El 14 de febrer del 2020, la UEFA va comunicar al Manchester City que era sancionat amb dos anys sense jugar a Europa per no complir el fairplay financer. Els "citizens" van recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per apel·lar aquesta sanció i vuit clubs de la Premier League (entre aquests, el Chelsea) van fer arribar al TAS la petició conjunta de no atendre el recurs del City. Finalment, el TAS va redimir el Manchester City, que va poder jugar la Champions.

Anar al contingut