Barça

Pep Guardiola: "Si Cruyff no m'hagués trobat a la Masia jo no hauria jugat mai a Primera"

A banda del tècnic del City, Eusebio Sacristán i Carles Puyol han elogiat la figura de l'holandès i han destacat la influència que va tenir en el Barça d'avui i dels darrers anys

Actualitzat

Pep Guardiola, Eusebio Sacristán i Carles Puyol han passat pels micròfons d'"El Matí de Catalunya Ràdio" amb motiu de la celebració de l'Open Day organitzat per la Fundació Johan Cruyff.

Tots tres han recordat els anys daurats del "dream team"que va forjar i liderar l'entrenador holandès. Un abans i un després a la història del Barça fruit de la particular filosofia de Cruyff que, a dia d'avui, s'aplica en la vessant més pràctica en totes les accions de la seva fundació.

Pep Guardiola ha fet memòria d'alguns moments de la seva etapa com a jugador quan es va posar a les ordres de l'holandès:

"El sistema de joc de Johan no va ser senzill. No va ser bufar i fer ampolles. No va ser arribar i guanyar quatre lligues. També va haver-hi mals moments."

El tècnic del Manchester City ha subratllat que Cruyff sempre va tenir un ull posat en les categories inferiors del Barça a l'hora de buscar el talent per al primer equip:

"La Masia era la joia de la corona del Barça. I el Johan, quan va arribar d'entrenador, mirava qui jugava millor a cadets i juvenils. Sempre tenia la vista ficada en aquestes categories. Si no m'hagués trobat amb Johan, crec que jo no hauria estat jugador de Primera Divisió."

Eusebio Sacristán, per la seva banda, s'ha desfet en elogis a l'hora de recordar la seva experiència com a jugador blaugrana quan Johan Cruyff dirigia la banqueta:

"Gràcies a Déu va aparèixer, i em va fer jugar d'una manera nova. Em va fer veure la llum. De Johan em quedo amb els detalls per resoldre els problemes al camp. Tenia molta força i energia. Naturalitzava amb una gran senzillesa elements complexos del joc que ningú era capaç de veure."

Un altre dels convidats de luxe a l'esdeveniment ha estat Carles Puyol, que s'ha declarat admirador de Johan Cruyff i ha insistit en la importància de la Masia com a peça fonamental en els èxits del primer equip: "Per continuar guanyant necessites una bona base a casa."

ARXIVAT A:
Guardiola
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut