Josep Guardiola és una de les personalitats catalanes que apareixen en el vídeo de l'ANC. (Foto: Reuters)
Futbol

Pep Guardiola demana el dret a l'autodeterminació de Catalunya en un vídeo de l'ANC

L'exentrenador del F. C. Barcelona i actual tècnic del Bayern de Munic, Pep Guardiola, entre altres personalitats catalanes, demana el reconeixement del "dret d'autodeterminació" de Catalunya, en un vídeo pensat per "internacionalitzar" el procés sobiranista català que ha presentat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Actualitzat

L'exentrenador del F. C. Barcelona i actual tècnic del Bayern de Munic, Pep Guardiola, i el cantant Lluís Llach demanen el reconeixement del "dret d'autodeterminació" de Catalunya, en un vídeo pensat per "internacionalitzar" el procés sobiranista català que ha presentat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).
  
Guardiola, Llach i altres personalitats catalanes, com per exemple l'escriptor Albert Sánchez-Piñol, evoquen en un vídeo que serà difós internacionalment per l'ANC, l'article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics recollit a la Carta de les Nacions Unides.
  
Les citades personalitats catalanes llegeixen aquest article en diverses llengües (català, castellà, anglès, francès, alemany, àrab i xinès), en el qual s'afirma que "tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació" i "en virtut d'aquest dret poden determinar lliurement el seu estatut polític" així com "procurar també el seu desenvolupament econòmic social i cultural".

A més de Guardiola, Lluís Llach i Sánchez-Piñol, apareixen en el vídeo l'actriu Sílvia Bel, el cantant Dyango, l'exconsellera de la Generalitat Montserrat Tura, el directiu del F. C. Barcelona Dídac Lee i el músic Yacine Belahcene.
  
El vídeo de l'ANC ha estat donat a conèixer en el transcurs de l'acte de presentació de la seva "xarxa multidisciplinària" destinada a "internacionalitzar el procés polític català", i que ja compta amb 23 "assemblees exteriors" si bé en els pròxims mesos preveu ampliar la xifra fins a les 40, de manera que estaria representada "en una cinquena part dels països reconeguts a l'ONU".

 

Anar al contingut