Guardiola sempre ha valorat el caràcter competitiu dels jugadors al camp
Futbol

Pep Guardiola: "Aquells jugadors eren uns putos assassins"

L'exentrenador blaugrana ha recordat així de contundent i en exclusiva per TV3 els jugadors que van guanyar la Copa del 2012, el seu últim partit com a tècnic del Barça

Redacció Esport3Actualitzat

L'últim partit en què Pep Guardiola va dirigir el conjunt blaugrana va ser la final de Copa contra l'Athletic Club el 25 de maig del 2012.

"Aquell dia hi havia una qüestió emotiva personal meva més acusada que en d'altres finals, però vaig intentar ser fred."

L'entrenador blaugrana va plantejar el partit al Vicente Calderón sense pressió, apel·lant al que havien estat fent els darrers anys i els darrers mesos. Era un equip molt acostumat a jugar finals.

"Recordo que a la sortida a la gespa vaig veure la tensió a les cares dels jugadors de l'Athletic de Bilbao. Els del Barça, en canvi, semblava que juguessin un partit amistós. Hi estaven habituats. Sabien que guanyarien."

A la mitja hora, el Barça guanyava 0-3, amb gols de Pedro, Messi i Xavi. 

La llegenda diu que al descans els jugadors del Barça i l'Athletic Club companys de selecció van pactar no fer-se mal a la segona meitat.

"Et diria amb total certesa que no va ser així. Els equips de Marcelo Bielsa estan educats en la resiliència i no es rendeixen mai. I aquells jugadors del Barça, si podien fer 5 gols els feien; i si en podien fer 8, en feien 8. Eren molt bona gent, però al camp eren uns putos assassins"

La realitat és que a la segona part el marcador ja no es va moure. El resultat final: 0-3.

Xavi va ser l'encarregat d'aixecar el 14è títol de l'era Guardiola en una imatge que quedarà per a la història.

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut