Pelé, en tractament per una infecció respiratòria
Pelé en una imatge d'arxiu (Efe)
Futbol

Pelé no respon a la quimioteràpia i rep cures pal·liatives

L'estat de salut de la llegenda brasilera preocupa el Brasil

Redacció Esport3Actualitzat

L'exfutbolista brasiler Edson Arantes do Nascimento, Pelé, hospitalitzat des de dimarts passat, està sent tractat d'una infecció respiratòria, segons ha informat aquest divendres l'hospital on està ingressat.

L'estat de l'astre del futbol hauria empitjorat des del dia del seu ingrés i el diari Folha informa que ja no respon al tractament al qual estava sotmès des del setembre de l'any passat quan va ser operat d'un càncer de còlon. Segons aquest mitjà de comunicació brasiler, Pelé hauria suspès la quimioteràpia i estaria rebent mesures de confort

L'Hospital Israelita Albert Einstein de Sao Paulo havia assenyalat que Pelé presentava una "millora general de l'estat de salut" com a resposta als antibiòtics que li estan subministrant els metges, tot i que l'exjugador, de 82 anys, no té previsió d'alta i continuarà internat els pròxims dies per donar continuïtat al tractament.

Missatge de tranquil·litat

Amb un missatge a Instagram, Pelé ha donat les gràcies als seus fans per preocupar-se per la seva salut i ha confirmat que la seva estada a l'hospital era deguda a un control rutinari de la seva malaltia. Edson Arantes do Nascimento, més conegut com a Pelé, de 82 anys, està sent tractat des de l'any passat d'un tumor al còlon:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pele? (@pele)

 

 

 

El tres vegades campió mundial va ingressar dimecres a l'hospital Albert Einstein de la ciutat de Sao Paulo. Diversos mitjans van parlar d'un ingrés d'urgència, i fins i tot el diari O Globo va informar que els metges que el van atendre també li van detectar una insuficiència cardíaca descompensada.

El missatge de la seva filla

La seva filla, Kely Nascimento, va publicar de seguida un missatge al seu compte a Instagram per tranquil·litzar els aficionats i va aclarir que no es tractava de res greu, com ha confirmat aquest divendres el seu pare. "Els mitjans estan embogint novament i vull tranquil·litzar-los una mica. El meu pare està hospitalitzat i li estan regulant els medicaments."

La filla de Pelé va afegir que "no hi ha cap sorpresa ni emergència", després d'aclarir que no s'havia afanyat a buscar un vol per tornar al Brasil des de Qatar, on es troba amb motiu de la Copa del Món.

Operat d'un tumor al còlon

L'últim cop que va ser hospitalitzat va ser el desembre del 2021, dies després que li diagnostiquessin un tumor al còlon, del qual va ser operat. Des d'aleshores, s'ha sotmès a un cicle de sessions de quimioteràpia que l'ha obligat a passar per l'hospital diverses vegades per seguir de prop l'evolució.

La salut de Pelé s'ha deteriorat en els últims anys també per altres causes, com ara problemes a la columna, el maluc i el genoll, que han reduït la seva mobilitat i l'han obligat a passar pel quiròfan, a més de tenir alguna crisi renal.

Anar al contingut