Motociclisme

Pedrosa completa el triplet català al GP d'Alemanya amb un triomf per davant de Lorenzo i Stoner

Dani Pedrosa no es dóna per vençut i, malgrat el domini abassegador de Lorenzo en la categoria reina, el català continua amb opcions al Mundial. I és que aquest cop, a Sachsenring, el talent del mallorquí de Yamaha s'ha hagut de rendir al pilotatge precís del vallesà. Després que un accident de De Puniet, Espargaró i Bautista aturés la cursa momentàniament, Pedrosa ha batut Lorenzo en el cara a cara i s'ha escapat en solitari cap a la victòria final. Aquesta és la segona victòria de Pedrosa de la temporada. Valentino Rossi, que tornava després de la lesió, ha estat portentós tot i que Stoner li ha arrabassat el tercer lloc en l'última volta i ha acabat quart.

Actualitzat
Honda sembla haver respost a les exigències de Dani Pedrosa i el resultat no ha estat cap altre que la victòria. La marca alada ha tornat a guanyat gràcies a l'actuació del català en el GP d'Alemanya de MotoGP. Un triomf importantíssim per a la firma japonesa però també per a un Pedrosa que, finalment, s'ha demostrat que pot imposar-se a Lorenzo també en la lluita frec a frec.

I és que la victòria a Sachsenring ha estat cosa d'ells dos. Pedrosa ha aprofitat una bona sortida per obrir una mica de forat. Només Lorenzo l'ha pogut seguir i, després que el mallorquí passés al davant, tots dos han comandat la carrera en solitari. L'avantatge aconseguit, però, els ha servit de ben poc ja que, quan tot just es duien nou voltes disputades, un accident de De Puniet -el francès s'ha trencat la tíbia i el peroné-, Espargaró i Bautista ha obligat a aturar la cursa amb la bandera vermella. 

A la represa, el guió s'ha repetit. Pedrosa i Lorenzo han rodat a un ritme inassolible per a la resta de pilots i s'han disputat cara a cara el triomf final. Semblava que Lorenzo controlava el català però aquest, aprofitant la punta de velocitat de la seva Honda, s'ha situat primer al final de la recta. El mallorquí, poc avesat a aquestes situacions, ha intentat seguir la roda del d'Honda però Pedrosa ha tirat tan fot que el líder del Mundial no l'ha pogut seguir. Així, Pedrosa ha sumat el seu segon triomf de la temporada i se situa ara a 47 punts de Lorenzo en la classificació del campionat de MotoGP. 

Sempre Rossi

Capítol a part es mereix l'actuació de Valentino Rossi. Cinc grans premis després del seu greu accident a Mugello, l'italià ha tornat per la porta gran a la competició. Il Dottore ha acariciat el podi però només un avançament salvatge de Stoner en l'últim gir l'ha privat d'un premi que hauria estat més que merescut. L'australià i Rossi han mantingut un combat molt atractiu tot i que, a diferència d'altres cops, ha estat Stoner qui ha acabat guanyant la partida.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut