Uns 3.000 aficionats del Manresa acompanyen el seu equip a Bilbao (@MHP_RIESEN)

El Baxi Manresa jugarà la seva primera final europea en superar el Riesen (55-63)

Els bagencs firmen una excel·lent segona part i se citen amb el Tenerife diumenge en el partit definitiu per lluitar per la FIBA Champions Basketball League

El Baxi ja és a la seva primera final europea (55-63). A Bilbao el Manresa s'ha desfet a les semifinals del Riesen Ludwigsburg després de jugar un excel·lent tercer quart. Yankuba Sima (15 punts), Chima Moneke (13) i Sylvain Francisco han estat claus a Miribilla en un pavelló amb prop de tres mil seguidors bagencs. Els de Pedro Martínez han sabut competir davant un rival molt incòmode.

La millor defensa de la competició ha condicionat d'entrada el joc del Baxi. Els alemanys han frenat l'alegria i el dinamisme ofensiu dels catalans, a qui els ha costat anotar en una primera part molt igualada i amb diverses alternances. Quan Bako --autor dels primers 5 punts--, Moneke i Sima han pogut rebre a dins, el Manresa ha rutllat, però ha trobat a faltar l'aportació dels homes exteriors, massa ben marcats. El Baxi ha començat perdent però ha capgirat la situació de seguida (15-20, minut 8). Justin Simon s'ha convertit en el principal enemic, i ha portat l'equip de Ludwigsburg a tenir el control del matx amb diferències curtes (33-28, minut 16). El Manresa ha acabat revifant i empatant el matx al descans (35-35, minut 20) amb un gran Yankuba Sima (10 punts).

La tensió ha pesat en els canells dels jugadors dels dos equips amb moltes errades, especialment en els tirs lliures. Això ha provocat una anotació baixa en l'inici del tercer quart per part de Riesen i Baxi. Sima i Francisco han aparegut per consolidar el domini del Manresa al marcador. Un triple de Maye ha donat el màxim avantatge fins aleshores (44-52, minut 28).

La defensa extraordinària del Baxi ha col·lapsat l'atac dels alemanys i això ha contribuït a l'escapada de l'equip de Pedro Martínez en el marcador (49-58, minut 32). Chima Moneke s'ha sumat a l'operació victòria amb accions decisives (49-60, minut 36). El Riesen s'ha acostat amb dues pèrdues innocents dels catalans (55-60, minut 37) però un triple de Thomasson ha tornat a posar les coses al seu lloc (55-63, minut 37). Ja no s'ha mogut més el marcador, amb errades en el tir per part dels dos contrincants.