Pedro Cortés en una imatge d'arxiu (EFE)
Futbol

Pedro Cortés, investigat per un presumpte delicte d'abusos sexuals a un menor

El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Paterna investiga l'expresident del València i delegat de la selecció espanyola, càrrec del qual ha dimitit per defensar la seva innocència

El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Paterna investiga per un possible delicte d'abusos sexuals a un menor d'edat l'expresident del València i delegat de la selecció espanyola de futbol Pedro Cortés, després de la denúncia presentada contra ell per un futbolista del planter, menor d'edat, per suposats tocaments. Cortés ha dimitit del seu càrrec a la selecció espanyola per defensar la seva innocència i no malmetre la bona imatge de l'RFEF.

"No soc un abusador, és una denúncia falsa i es demostrarà", ha assegurat en declaracions al diari Marca.

La investigació, que per ara consisteix en unes diligències prèvies, es va obrir el novembre de l'any passat. La denúncia relatava un intent de tocament a l'adolescent per part de l'exdirectiu del club xe, que a efectes previs ha estat considerat com un suposat delicte d'abús sexual a menor d'edat.

El València coneixia la denúncia

En un comunicat, el València CF assenyala: "...en relació amb les informacions publicades sobre un presumpte cas de conducta sexual inapropiada per part d'un tercer cap a un jugador de l'Acadèmia del València CF, el club vol manifestar que, des el moment en què es va tenir coneixement dels fets, la prioritat del València CF ha estat acompanyar el nostre jugador i la seva família per garantir el seu benestar i atendre les seves necessitats en aquests moments tan difícils".

"Els presumptes fets van passar fora de les nostres instal·lacions i estan sent investigats per les autoritats, a la disposició de les quals es va posar el València CF dins de la més absoluta discreció. No hi haurà més informació pública al respecte per respecte a aquesta investigació", afegeix.

El València CF recorda "la importància de preservar la privacitat de les persones afectades". I conclou: "El club ha mostrat el seu respecte a la presumpció d'innocència i confia en la justícia per a la resolució d'aquest assumpte".

Anar al contingut