Tenis

Paula Badosa supera Marta Kostiuk i ja és als vuitens de final de l'Open d'Austràlia

La tenista empordanesa ha cedit un set davant la jove ucraïnesa, però s'ha mostrat sòlida en els moments decisius (6-2, 5-7 i 6-4)

Paula Badosa s'ha classificat per als vuitens de final de l'Open d'Austràlia després de superar en tercera ronda Marta Kostiuk en tres sets. No ha estat una victòria fàcil per a la catalana; tot i guanyar clarament el primer set i anar dominant el segon per 4-2, ha vist com la reacció de Kostiuk ha estat contundent. Amb 19 anys, la tenista ucraïnesa ha capgirat el set i ha empatat el partit.

En l'última mànega, però, Badosa ha tornat a imposar el seu joc i ha guanyat després de 2 hores i 20 minuts de partit. La de Begur arriba per primera vegada a uns vuitens de final a Austràlia i ara s'enfrontarà a la nord-americana Madison Keys amb l'objectiu d'igualar almenys el seu millor resultat en un Grand Slam: els quarts de final de Roland Garros de l'any passat.

Osaka, la campiona vigent, eliminada

La sorpresa de la jornada ha estat l'eliminació de la campiona de l'última edició del torneig, la japonesa Naomi Osaka. La 14a jugadora mundial ha cedit en tres sets, 4 a 6, 6 a 3 i 7 a 6 --amb 10 a 5 en el superdesempat-- davant de la nordamericana Amanda Anisimova, 60 del món. Osaka ha arribat a tenir dues pilotes de partit quan en el tercer set tenia 5 a 4 a favor. No ha pogut concretar-ne cap i ho ha pagat amb la derrota. Una derrota que li costarà cara pel què fa al rànquing, ja que la pèrdua de punts, la farà baixar al lloc 84.