Paula Badosa
Tenis

Badosa cau a la primera a Ostrava

Paula Badosa, 4a tenista mundial, ha fet un molt bon partit, però no ha estat suficient per superar la txeca Petra Kvitova, 20a del món, que s'ha imposat per 7-6 i 6-4

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa només ha guanyat un partit en els últims cinc tornejos que ha disputat. Una crisi de resultats indiscutible. El seu debut a Ostrava era contra una rival molt complicada: la txeca Petra Kvitova, de 32 anys, 20a del món, dues vegades campiona a Wimbledon, finalista a Austràlia, 29 títols en el seu palmarès, a més d'11 finals més. Una jugadora de gran talent, sens dubte. Havien jugat dos cops abans d'avui i sempre havien fet partits molt igualats. A Austràlia, el 2020, victòria per a la txeca (7-5, 7-5) i a Wimbledon, al juliol, victòria per a Badosa (7-5, 7-6).

I el partit d'avui també ha estat molt igualat, elèctric, en molts moments. Tant una com l'altra han regalat punts espectaculars, de gran nivell, que han fet disfrutar els espectadors de l'Ostravar Arena. Paula Badosa ha demostrat que la seva millora física en relació amb aquest estiu ha estat espectacular. Ha corregut com mai sense donar una pilota per perduda en cap moment. Ha arribat a desesperar Kvitova, en alguns moments, ja que la begurenca ho tornava tot.

Kvitova, esquerrana, té un gran servei i un drive espectacular, i és capaç de canviar les direccions constantment i dificultar moltíssim la lectura dels punts a les rivals. Però res d'això ha fet abaixar els braços a Badosa. Tot el contrari. Cada cop que Kvitova posava una pilota a la línia, Badosa responia amb un esperit de lluita indestructible. A més a més, la catalana ha servit avui molt bé --ha col·locat 8 aces, dos més que Kvitova-- demostrant també que s'ha retrobat amb el servei, que havia perdut eficàcia en els últims partits.

En el primer set, Badosa ha pogut trencar en el tercer joc el servei de Kvitova. La txeca ha fet fins a tres dobles faltes, però ha salvat in extremis el joc després d'afrontar fins a 5 pilotes de partit. Igualtat absoluta fins a arribar-se al desempat. Allà la txeca s'ha escapat amb un 6-1 que al capdavall ha estat decisiu, tot i que Badosa, lluitant com mai, ha salvat tres pilotes de set abans de caure en la quarta.

Espectacular segon set

El segon parcial no ha començat gens bé per a la catalana, perquè ha vist com Kvitova s'avançava 2-1 amb trencament d'avantatge. Setmanes enrere, potser Badosa hauria abaixat els braços en aquest punt. Però avui no; ni de lluny. En el joc següent, a la desena oportunitat, la quarta jugadora mundial li ha trencat el servei a Kvitova. Físicament la catalana estava molt sencera. Era un bon moment per acostar-se a igualar el partit, però Kvitova ha tirat d'experiència per tornar a trencar en el 7è joc i anar-se'n fins al 5-3. I aleshores s'ha vist el millor tenis per les dues bandes, però especialment per part de Paula Badosa.

Kvitova ja es veia als quarts de final quan ha tingut tres pilotes de partit amb 0-40. Badosa, novament amb el servei, sobretot, les ha aixecat una darrere de l'altra. Després n'ha superades 3 més. I ha estat capaç d'aferrar-se a la pista de manera espectacular. Pilotes a les línies, velocitat de cames impressionant. Badosa, incommensurable, ha salvat un joc increïble. 5-4, però servei per a la txeca.

Badosa, restant com els àngels, o corrent punts esgotadors, s'ha posat 15 a 30. Kvitova sabia que si no tancava el partit en el segon set, en el tercer ho hauria tingut complicat perquè estava extenuada. Fins i tot hi ha hagut un moment que semblava que anava a vomitar de l'esforç que estava fent. Badosa ha salvat una setena pilota de partit, però a la vuitena, el servei de Kvitova li ha donat a la txeca el punt definitiu.

Ha estat un partit vibrant, emocionant, en el qual ha quedat evidenciat el salt qualitatiu que ha fet Paula Badosa, però lamentablement no li ha servit per continuar endavant en el torneig. Però sens dubte, aquest és el camí per retrobar-se amb les victòries i intentar classificar-se per al Masters. Avui no li hauria estranyat a ningú que Badosa hagués remuntat el partit, que al final s'ha escapat.

La pròxima cita de la catalana serà la setmana vinent a San Diego, a Califòrnia, amb Esport3, com sempre, en directe.

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Paula Badosa
Anar al contingut