Jocs Olímpics

Paula Badosa abandona per un cop de calor i diu adeu als Jocs

La tenista empordanesa és evacuada quan estava jugant el partit de quarts de final davant Vondrousová i també renuncia als dobles mixtos

Actualitzat

El somni de medalla de Paula Badosa al torneig individual s'ha esfumat després que la tenista catalana ha abandonat el seu partit de quarts de final davant Markéta Vondrousová. La tenista txeca s'havia adjudicat el primer set per 6-3, quan Badosa s'ha trobat malament i ha demanat assistència mèdica i no s'ha pogut recuperar dels marejos que ha tingut per la calor. 

Badosa no ha pogut continuar i ha estat evacuada en cadira de rodes, amb una tovallola cobrint-li el cap. La mateixa Vondrousová, conscient del patiment de la seva rival, ha corregut a abraçar-la. 

L'abandonament de Badosa implica també la renúncia a la seva participació en els dobles mixtos, on tenia partit en aquesta mateixa sessió matinal fent parella amb Pablo Carreño. La Federació Espanyola ha intentat substituir-la per Garbiñe Muguruza, però finalment la parella espanyola ha estat substituïda per una de francesa. 

Muguruza tampoc ha tingut sort en la competició individual i ha perdut en quarts de final contra Rybakina en dos sets (7-5 i 6-1).

Protestes contra la calor extrema

L'Ariake Tennis Park és un forn per als tenistes a Tòquio. Des del primer dia han elevat la veu per queixar-se de les condicions de calor extrema en què juguen, però aquest dimecres les queixes han anat a més. Els més crítics amb l'organització han estat Daniil Medvédev i Fabio Fognini en una jornada infernal en què la temperatura ha estat de 31 graus i un 65% d'humitat però la sensació tèrmica a ple sol fregava els 40.

Durant el partit de vuitens, Medvédev i Fognini han explotat contra el jutge de cadira, Carlos Ramos:

 

 

"Puc acabar el partit, però puc morir. Si moro, seràs el responsable"

 

Reacció de la Federació Internacional de Tenis

 

La Federació Internacional de Tenis ha anunciat aquest dimecres que a partir de demà canvia l'horari d'inici de les sessions del torneig olímpic de tenis per l'extrema calor que ha causat enormes dificultats als jugadors. A partir de dijous, no hi haurà partits abans de les 3 de la tarda hora del Japó, amb la finalitat d'evitar les hores de més temperatura i humitat.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut