Bàsquet

Pau Gasol talla la ratxa perdedora dels Spurs amb 21 punts contra els Pistons (96-86)

L'entrenador, Gregg Popovich, va ser l'altre protagonista del partit, amb unes dures declaracions contra Donald Trump

Actualitzat

L'experiència i la qualitat de Pau Gasol van fer de revulsiu perquè els Spurs de San Antonio es refessin a casa contra els Pistons de Detroit (96-86) després d'una sèrie de tres derrotes seguides a l'AT&T Center, on l'any passat només havien perdut un partit. L'ala-pivot va fer la millor anotació de la temporada, 21 punts, als quals va afegir 9 rebots i 6 assistències.

L'entrenador, Gregg Popovich, davant la necessitat de fer reaccionar el seu equip, va apostar decididament pel català, a qui fins ara havia dosificat, i el va fer jugar durant 36 minuts, que representen, de molt, l'actuació més llarga de Gasol aquesta temporada. Al seu voltant, els Spurs van recuperar un bon joc col·lectiu, amb anotacions altes de quatre homes més: Kawhi Leonard (17), LaMarcus Aldridge (14), Manu Ginobili (10) i Patty Mills (10).

Popovich, contra Trump

Abans del partit, el tècnic de San Antonio es va afegir als professionals de l'NBA que han criticat amb duresa i frustració el triomf de Donald Trump en les recents eleccions presidencials als EUA.

Popovich va declarar que l'elecció del polèmic magnat li havia "regirat l'estómac", i va remarcar que no se sentia així pel fet que Trump fos republicà, sinó "pel seu to desagradable i per tots els comentaris, que han estat xenòfobs, homofòbics, racistes, misògins; és algú que ha arribat a mofar-se d'una persona discapacitada".

"La part més aterridora", va concloure, "és que vivim en aquest país, on la meitat de la gent va ignorar tot això a l'hora de triar algú com a president."

Els Clippers prenen Oklahoma City

En un dels partits més destacats de la jornada, el millor equip de la temporada fins al moment, els Clippers, van guanyar a la pista dels Thunder en un partit molt igualat (108-110). Blake Griffin va tornar a ser l'estrella dels angelins amb 25 punts. Per als locals, Àlex Abrines va jugar 13 minuts i va aportar 3 punts i un rebot.

Altres resultats

Washington Wizards, 94 - Cleveland Cavaliers, 105
Charlotte Hornets, 111 - Toronto Raptors, 113
Orlando Magic, 74 - Utah Jazz, 87
Boston Celtics, 115 - New York Knicks, 87
Portland Trail Blazers, 122 - Sacramento Kings, 120
Filadelfia Sixers, 109 - Indiana Pacers, 105

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut