Bàsquet

Pau Gasol no vol pensar en la retirada: "Encara em queda molta benzina"

El pivot català, que ja és agent lliure, assegura que vol continuar amb els Spurs. Gasol ha estat molt crític amb partits de seleccions que ha organitzat la FIBA durant la temporada i assegura que crearan "tensions" perquè molts jugadors de l'NBA i Eurolliga no hi podran participar

Actualitzat

Pau Gasol serà aquest diumenge el protagonista del programa "Fora de Sèrie" de TV3 amb Toni Soler. El pivot dels Spurs és aquests dies a Barcelona, on organitza un campus de bàsquet al Palau Blaugrana, la Pau Gasol Academy, aprofitant les seves vacances a l'NBA.

Amb 37 anys i a punt d'afrontar la seva 17a temporada als Estats Units, Gasol no vol pensar a retirar-se. "Vull jugar el màxim nombre de temporades, sempre que em trobi bé. He jugat 16 anys a l'NBA i espero jugar-ne alguns més, però he de seguir treballant i que em respectin les lesions, com fins ara". "Encara em queda molta benzina per poder jugar", ha afegit.

El pivot català, que torna a ser agent lliure després de renunciar a l'any de contracte que li quedava amb els Spurs, ha explicat a Esport3 que vol continuar a San Antonio i a l'NBA per molts anys: "Amb la nova condició d'agent lliure poden arribar ofertes d'altres llocs, però la intenció és tenir continuïtat amb els Spurs, ara mateix n'estem parlant amb el club", ha explicat Gasol.

El de Sant Boi ha estat molt crític amb els partits de seleccions que ha organitzat la FIBA durant la temporada i assegura que "demostra una descoordinació entre les organitzacions més importants de bàsquet i crearà problemes si els partits coincideixen. No sé si és un tema de negoci, però hi ha tensions entre les organitzacions i no pot ser que no estiguin coordinades".

Els jugadors NBA i molt probablement els de l'Eurolliga no podran disputar aquests partits en ser incompatibles amb el calendari dels seus respectius clubs. Gasol qualifica aquestes finestres com a "estranyes" i està segur que crearan "tensions" entre els clubs i el màxim organisme del món del bàsquet: "Si hi ha seleccions que no poden disposar dels seus millors jugadors, ja sigui perquè estiguin a l'NBA o a l'Eurolliga, em sembla un problema important per a la FIBA", opina.

Encara que no posa data a la seva retirada, Gasol afronta el seu futur "amb il·lusió, ambició i projectes" i ha explicat que ell i el seu equip estan treballant perquè la transició lluny de les pistes sigui "tan lleugera com sigui possible". I un dels seus projectes, el de la Fundació Gasol, el motiva: "Creix any rere any i estem fent aliances molt importants perquè els nostres programes siguin més eficients i tinguin més impacte. A més, volem establir ponts entre els Estats Units i Espanya, especialment a nivell empresarial."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut