Bàsquet

Pau Gasol guanya, en Marc es lesiona i Ricky Rubio tornarà a operar-se

Tant els Bulls com els Grizzlies afronten els útlims partits de la Lliga regular amb lluites pels llocs capdavanters de cada conferència

Actualitzat

En Pau i en Marc Gasol van tenir sorts oposades en la jornada de dissabte a l'NBA. El primer va tornar a fer una altra gran tasca individual liderant els Bulls de Chicago mentre que el seu germà va patir una lesió al turmell esquerre que li va impedir acabar el partit que els Grizzlies de Memphis van perdre com a visitants davant els Clippers de Los Angeles (84-86).

La figura de Pau Gasol va tornar a ser fonamental en el joc dels Bulls en aportar un doble doble de 24 punts i 13 rebots que els va guiar al triomf (114-107) davant els Sixers de Filadèlfia. Va jugar 31 minuts durant els quals va anotar 8 de 17 llançaments de camp, va fallar un intent de triple, i va encertar 8 de 9 des de la línia de personal. El jugador de Sant Boi, que va arribar als 53 dobles-dobles en el que va de temporada, inclòs el que va aconseguir en l'històric Partit de les Estrelles, va imposar també la seva presència en el joc interior i sota els cèrcols al capturar vuit rebots defensius -cinc ofensius. A més, va mostrar de nou el lideratge en els moments decisius, quan els Sixers es van acostar en el marcador i no va permetre que l'equip perdés la concentració i baixés el nivell de lluita.

Els Bulls arriben als últims partits de la fase regular en una lluita aferrissada per la tercera plaça de l'Est amb els Raptors de Toronto. Ara empaten a 48 partits guanyats i 32 perduts, però els canadencs tenen el balanç particular a favor, amb la qual cosa la igualada, al final, els afavoriria. L'equip de Chicago, però, ha rebut una notícia positiva: sembla que l'esperança de recuperar el millor Derrick Rose de cara als "play offs" pot fer-se realitat. Contra els Sixers, el base va fer 22 punts.

En Marc vol tornar el mateix dilluns

Una feina semblant feia en Marc a l'Staples Center de Los Angeles, fins que es va lesionar en el primer quart en patir un esquinç de turmell esquerre que el va obligar a deixar el camp quan tot just s'havien disputat 10 minuts i portava 2 punts anotats, 2 rebots capturats, 2 assistències, 1 recuperació de pilota i 1 tap. El pivot va abandonar el camp visiblement coix i al final del partit portava una bota protectora al peu esquerre. No obstant això, no va descartar la possibilitat de poder jugar aquest dilluns contra els Warriors de Golden State. "Si és possible, seré el primer que serà llest i desitjós de sortir al camp a competir", ha assenyalat.

La derrota és un inconvenient per al Grizzlies, que han vist com els mateixos Clippers i els Spurs de San Antanio els han igualat en la lluita pel segon lloc de la conferència Oest. Tots tres tenen ara 54 victòries i 26 derrotes

Rubio es tornarà a operar

Mentrestant Ricky Rubio es troba a Los Angeles, on, segons han informat els directius dels Timberwolves de Minnesota, serà sotmès aquest dilluns a una artroscòpia al turmell esquerre pel doctor Richard Ferkel. L'entrenador i director d'operacions dels Timberwolves, Flip Saunders va ser l'encarregat de donar a conèixer la nova intervenció quirúrgica a què s'haurà de sotmetre Rubio després de no haver-se recuperat de la nova lesió que va patir al turmell esquerre. El jugador del Masnou va patir un greu esquinç al turmell el passat 7 de novembre. Va tornar a la competició el 2 de febrer després de tres mesos de baixa i 42 partits sense jugar, però de nou va recaure i aquesta vegada el repòs tampoc l'ha ajudat a superar els seus problemes físics. Abans de lesionar-se, havia firmat un contracte per quatre temporades i 54 milions de dòlars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut