Pau Gasol rep les instruccions de Becky Hammon
NBA

Pau Gasol dona suport a l'arribada d'entrenadores principals a les banquetes de l'NBA

En una carta oberta, publicada al prestigiós mitjà esportiu "The Players' Tribune", el pivot de Sant Boi reclama que les dones "estan prou preparades" per assumir la direcció en solitari de qualsevol equip de la considerada com a millor lliga de bàsquet del món

Actualitzat

El jugador català dels San Antonio Spurs, Pau Gasol, ha mostrat públicament el seu suport a l'arribada d'entrenadores principals a les banquetes de l'NBA com una cosa "natural" que ha d'enfortir la igualtat entre gèneres. En una carta oberta, publicada al prestigiós mitjà esportiu "The Players' Tribune", el pivot de Sant Boi reclama que les dones "estan prou preparades" per assumir la direcció en solitari de qualsevol equip de la considerada com a millor lliga de bàsquet del món.

Aquestes declaracions es fan després de la decisió del conjunt de Milwaukee Bucks d'entrevistar Becky Hammon com una de les candidates a entrenadora per a la temporada que ve. Hammon, que es va convertir el 2014 en la primera dona a pertànyer al cos tècnic d'un equip de l'NBA, precisament en els Spurs del mític entrenador Gregg Popovich, va ser jugadora professional a la WNBA durant 16 temporades, on va disputar 450 partits i va acabar la seva carrera amb mitjanes de 13 punts i 3,8 assistències per joc.
 
"Becky Hammon pot entrenar, ella ha estat una gran assistent al costat del possiblement millor entrenador de la història. Què més necessites? Per mi seria estrany que els equips de l'NBA no estiguessin interessats en ella com a entrenadora", ha escrit Gasol.
 
Gasol adverteix que en moltes ocasions, quan es debat sobre la presència de dones entrenant homes, la gent no nega la seva capacitat però creu que la competició masculina "és diferent" i no es pot comparar el nivell d'exigència. Un fet que el jugador, que acaba de completar la seva dissetena temporada als Estats Units, considera fals i contradiu els seus detractors prenent com a exemple una situació que va pasar al gimnàs dels Spurs aquest any.  

"En un entrenament estàvem fent un exercici que repetíem un milió de vegades, Hammon ens va aturar, li va demanar a Dejounte Murray que em llancés la passada més ajustada; va notar un petit detall de cua d'ull i va localitzar instantàniament la solució, no recordo lamentar una passada perduda des d'aleshores", ha detallat.  

Gasol aprofundeix també en alguns arguments típics per vetar la igualtat de gèneres en l'esport, com l'"estúpida" creença sobre la presència de dones a l'interior del vestuari d'homes. En la seva opinió, els que pensen que hi ha "alguna incomoditat" pel fet que siguin dones resulta "vergonyós", fins i tot ho és "el simple fet de tenir-lo en compte" a l'hora de l'elecció.

"La idea en si és un mite, realment no hi ha res a dir sobre això, els jugadors tenen la seva àrea determinada, i els entrenadors, la seva, i estic segur que dins de l'àrea tècnica, Becky té un espai privat", ha sentenciat.
ARXIVAT A:
Pau Gasol
Anar al contingut