Pau Gasol, una de les estrelles del partit (EFE)
Bàsquet

Pau Gasol aspira a convertir-se amb el màxim anotador de l'Eurobasket

A l'Eurobasket, la selecció espanyola té aquest dilluns partit de tràmit davant de Romania, el combinat més dèbil d'aquest torneig. Fa 30 anys que no participava en un europeu, i ara ho fa en qualitat d'amfitrió. Per tant, el gran al·licient d'aquest partit estarà focalitzat en un home: Pau Gasol, que si anota 25 punts es convertirà en el màxim encistellador de la història de l'Eurobasket

Actualitzat

El pivot de Sant Boi juga aquesta tarda (1930) davant de Romania i aspira a convertir-se en el màxim anotador de la història de l'Eurobasket. És una bona oportunitat davant un dels combinats més dèbils del torneig i que fa 30 anys que no participava en un europeu.

Pau Gasol va debutar amb la selecció espanyola en l'Eurobasket del 2001 contra Eslovènia. Amb 21 anys ja demostrava la seva qualitat, capaç d'agafar el rebot, fer pujar la pilota com si fos un base i anotar els dos primers punts dels 1.080 que duu en aquesta competició. Era una època en què les medalles de plata se celebraven com si fossin d'or.

Amb els anys, el santboià ha estat el líder indiscutible d'un equip acostumat al triomf. El Gasol gran competeix ara en el seu setè campionat d'Europa i està a punt de convertir-se en el màxim anotador de la competició, rècord que encara ostenta Tony Parker, que n'ha jugat vuit, però que ja s'ha retirat de la selecció.

Espanya és el gran favorit d'un europeu amb massa equips i poca competitivitat, i Pau Gasol aspira a ser el més valuós un cop més i convertir-se, potser aquest dilluns davant Romania, en el líder d'anotació. Per fer-ho necessita 25 punts, i d'aquesta manera superaria Tony Parker, que en té 1.104. Amb 1.080 Gasol ja ha superat Dirk Nowitzki i una llegenda vida, un anotador letal, Nikos Galis.

Anar al contingut