Bàsquet

Pau Gasol anuncia que no participarà al Mundial de Turquia perquè necessita descans

Era una notícia cantada i avui s'ha fet oficial. Pau Gasol, pivot de Los Angeles Lakers, ha anunciat a través d'un comunicat que no participarà finalment al Mundial de Turquia, que es disputarà entre el 28 d'agost i el 12 de setembre. "Les actuals circumstàncies desaconsellen la meva participació al Mundial", assenyala Gasol, que per tant no es posarà sota les ordres de l'italià Sergio Scariolo, seleccionador espanyol, en l'intent de revalidar el títol aconseguit al Japó. El català però, ha deixat clar que desitja tornar a l'equip en el futur, sobretot pel que fa als Jocs de Londres 2012.

Actualitzat
"Després d'un període de reflexió amb els meus metges, preparadors físics i fisioterapeutes, tant espanyols com nord-americans, he comunicat al president de la Federació Espanyola de Bàsquet, José Luis Sáez, i al seleccionador nacional, Sergio Scariolo, que les actuals circumstàncies desaconsellen la meva participació en el pròxim Mundial de Bàsquet de Turquia 2010", indica.

Gasol, referència dels èxits espanyols en les últimes grans competicions internacionals, inclosos els títols d'Europa i del món, afrontarà a partir de dijous una nova final de l'NBA en aquesta temporada contra els Celtics de Boston. "Hem arribat a la conclusió que una altra llarga i exhaustiva temporada a l'NBA, unit a la meva participació al màxim nivell en totes les competicions de clubs i de selecció durant aquests últims anys, em llastren físicament com per afrontar un repte de la importància del Mundial", apunta el pivot català.

Gasol recorda que aquest any ha "tingut dues lesions musculars importants", les primeres en la seva carrera, i creu "fermament que és el moment de descansar". "Crec que és millor escollir el moment adequat per descansar que que el cos decideixi per tu en el moment més inoportú", manifesta Gasol, que entén que l'important és acudir a Turquia amb la "magnífica selecció al màxim i mantenir el nucli de l'equip que ha donat tants èxits, al costat de les incorporacions de nous jugadors". "Estic convençut que la selecció seguirà gaudint de les màximes expectatives per tenir grans jugadors, i per tant d'opcions de debò", afegeix el jugador dels Lakers, que assegura que intentarà "ser amb l'equip el màxim temps possible per oferir-los" tot el seu suport.

"Per concloure, sé que tot el món coneix el meu compromís amb la selecció i em fa mal prendre aquesta decisió, però en els últims quatre anys sóc segurament un dels jugadors que més partits ha disputat al món, després d'haver arribat a totes les finals de les competicions disputades tant amb els Lakers com amb la selecció. Ara el meu cos reclama un descans temporal", afirma.

Gasol, no obstant això, assevera respecte al futur: "Tinc tota la il·lusió de formar part d'aquest equip al qual adoro, i espero seguir formant part de la selecció de tots". En la seva carrera, ha aconseguit amb la selecció nacional, entre altres assoliments, el títol mundial júnior, i en categoria absoluta la plata olímpica a Pequín 2008, l'or mundial a Japó 2006, l'or a l'Europeu de Polònia 2009, les plates europees d'Espanya 2007 i Suècia 2003, i el bronze també al torneig continental a Turquia 2001.

Anar al contingut