Atletisme

Pau Capell guanya la Patagonia Run i dona una lliçó d'esportivitat a l'arribada

L'atleta català s'ha imposat amb un temps de 19 hores i 26 minuts, però el més cridaner és que Capell ha esperat el segon classificat per travessar la meta junts

Redacció Esport3Actualitzat

Pau Capell ho ha tornat a fer. L'atleta ha estat el més ràpid a la Patagonia Run, disputada aquest diumenge amb una sortida des de la ciutat de San Martín de los Andes que s'ha convertit en tot un clàssic. La prova reina és la de les 100 milles (160,5 km) amb un desnivell de 8.670 metres positius.

El català ha estat impecable a l'inici de la cursa i ha dominat amb solvència els primers quilòmetres. Capell ha arribat a tenir una distància de 17 minuts amb el segon classificat, Sergio Pereyra. L'argentí, però, ha lluitat fins al final i ha pogut retallar la diferència. Després d'una lluita molt igualada al tram final, Capell ha aconseguit distanciar-se de nou amb Pereyra per aconseguir la victòria.

La sorpresa, però, ha arribat quan el català s'ha aturat a la línia de meta per esperar Sergio Pereyra en un gran gest esportiu. El català, oficialment guanyador de la prova, ha volgut travessar l'arribada juntament amb l'argentí, i ha parat el cronòmetre amb un temps de 19 hores i 26 minuts.

Una vegada acabada la cursa, Capell ha explicat el motiu pel qual ha esperat el seu rival just abans de creuar la línia de meta.

"L'he esperat a la meta perquè crec que havíem d'arribar junts. Ha estat una cursa molt dura, una de les més lluitades que he fet fins avui. Hem tingut condicions meteorològiques molt bones i per aquest motiu el ritme ha estat molt exigent des de l'inici. A l'última pujada m'he sentit més fort i he 'apretat', però hem entrat junts perquè aquest era el final ideal després d'haver estat lluitant junts durant tota la cursa."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut