El belga Patrick Lefevere, de nou en el centre de la polèmica
Ciclisme

Patrick Lefevere: "Un equip femení? No soc un centre social"

El director de l'equip Deceuninck-QuickStep ha tornat a fer unes declaracions polèmiques quan li han preguntat sobre la creació d'equips femenins professionals

Redacció Esport3Actualitzat

El director de l'equip Deceuninck-QuickStep, Patrick Lefevere, ha fet unes polèmiques declaracions que han indignat el ciclisme femení. Durant la seva intervenció en un podcast del mitjà belga HLN, a Lefevere li han preguntat sobre la creació d'equips femenins al ciclisme professional, una pràctica cada vegada més normalitzada al World Tour en els últims anys, i la seva resposta ha estat ofensiva i absolutament desagradable.

"Un equip femení? Amb tot el respecte, no soc un centre social."

Concretament, Lefevere va fer referència a l'OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn), que correspondria a un centre per al benestar social. Una comparació desafortunada que se suma a altres com quan va afirmar que Sam Bennett tornava al Bora (el seu antic equip) com les dones que havien patit abús domèstic.

Com a causes del no a la creació d'un equip femení, Lefevere culpa el poc creixement de l'esport.

"Has de convèncer aquestes dones perquè es converteixin en ciclistes. Ara n'hi ha diverses que es retiren. D'Hoore, Van der Breggen ... Van Vleuten segueix, però estan al Movistar."

Anar al contingut