BARÇA

Patri Guijarro, sobre l'ajornament del calendari: "És una pena, cada any estem igual"

La jugadora del Barça ha criticat la situació al·legant el poc marge de temps de cara a l'inici de la temporada i la constant disputa entre Lliga i Federació a l'hora de repartir-se les competències

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga Professional de Futbol Femení (LPFF) i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) fa temps que no es posen d'acord i tenen discrepàncies a l'hora de repartir-se les competències per organitzar la màxima competició de futbol estatal, el sorteig del calendari de la Primera Divisió femenina.

La RFEF va anunciar el 16 de juliol que el sorteig del calendari es faria el 27 de juliol, fet que la LPFF va impugnar perquè considerava que era competència seva i va anunciar una nova data, en aquest cas, el 26 de juliol. Entre les dues entitats condemnades a entendre's, el Consell Superior d'Esports (CSD) va haver d'actuar com a mediador per evitar l'organització de dos sortejos en paral·lel i no va tenir més remei que ajornar el sorteig fins que s'arribés a un acord entre els dos organismes i es decidís quin d'ells finalment el faria.

Davant la situació, qualificada pel govern "d'esperpèntica", sembla que el sorteig arribarà aquest divendres, dues setmanes i mitja més tard del que estava previst.

Sobre aquest conflicte, que involucra dos equips catalans, el FC Barcelona i el Llevant Les Planes, que acaba de pujar de categoria, s'ha pronunciat la migcampista Patri Guijarro a l'stage de pretemporada que disputa el Barça a la Vall d'en Bas. Guijarro ha criticat una situació que es repeteix cada any i que dona molt poc marge de temps de cara a l'inici de la temporada, que començarà el cap de setmana del 10 i 11 de setembre.

És una pena, cada any estem igual. Arriba l'agost i no sabem el calendari, no sabem contra qui juguem, no sabem si viatgem o no. El sorteig es farà divendres, a menys d'un mes per a l'inici de la temporada, dues setmanes i mitja tard per no posar-se d'acord. Esperem que el que el faci aquest any el faci també l'any que ve i al juliol sapiguem ja el calendari.

Guijarro no ha estat l'única que s'ha posicionat sobre la situació. Quan es va fer públic l'ajornament, Aitana Bonmatí va criticar durament el model estatal i va animar els organismes a seguir l'exemple de països com Anglaterra, que són models a seguir.

En aquest país les coses no avancen. En canvi, tenim exemples com Anglaterra, que crec que són models a seguir. Haurien de mirar per totes nosaltres primer i per la societat en si, que avanci el futbol femení és bo per a la societat. Aquestes coses em cremen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut