TENIS

Partits de matinada i grades buides creen polèmica en l'arrencada de la nova Copa Davis

El nou format de la Copa Davis està generant molta controvèrsia. Sobretot pels horaris, en alguns casos surrealistes, que no agraden a ningú: ni als jugadors ni al públic. La falta de primeres espases i les grades buides s'han girat en contra de la competició en la seva primera setmana.
Jordi Bentanachs Actualitzat
El partit de dobles entre els Estats Units i Itàlia es va jugar de matinada i en família (REUTERS)

Quan els equips de dobles d'Itàlia i els Estats Units saltaven a la pista, faltaven 10 minuts per a les dues de la matinada. Quan van acabar el partit, passaven 5 minuts de les 4. Involuntàriament, tant els jugadors com els escassíssims espectadors i els nens que feien d'aplegapilotes, van ser protagonistes del partit més tardà en 108 anys d'història de la Copa Davis.

"Ja no sé ni on som, ni quina hora és ni quin dia som", comentava al final del partit el capità nord-americà Mardy Fish.

La mateixa crítica es va sentir per boca de Rafel Nadal:

"Hem començat l'últim partit a tres quarts d'una de la matinada, i això és un problema per als jugadors i també per al públic, perquè l'endemà és dia feiner, i això posa les coses difícils."

I això que Nadal i la resta d'equip espanyol no poden queixar-se d'un altre dels greus problemes d'aquesta nova Davis, la falta d'assistència de públic. Els 20.000 espectadors d'algun partit d'Espanya contrasten amb les grades desertes de la majoria d'enfrontaments de les altres seleccions.

El capità serbi Novak Djokovic creu que el fet que la competició passi a jugar-se en una única seu afavoreix només el país que l'acull:

"La competició es farà a Madrid aquest any i l'any que ve, després a un altre lloc. Només un país té l'oportunitat d'organitzar-la, i això és un gran avantatge. Si mires els últims dies, la selecció espanyola és l'única que ha omplert les pistes. En canvi, els altres, no."

Primers moviments de l'organització per fer callar les crítiques

Massa partits en pocs dies i sense gaires primeres raquetes nacionals. L'organització ja ha avançat que treballarà per millorar les pròximes edicions d'aquest nou, i de moment defectuós, format de competició. La primera decisió; avançar mitja hora els partits de la jornada matinal i de la tarda. Falta veure si amb això n'hi haurà prou.