motor

Palou, el jove rodamon del motor que ha triomfat als Estats Units

El pilot català no va poder entrar a la Fórmula 1 pels exigents requisits econòmics i ha acabat fent història lluny de casa seva

Redacció Esport3Actualitzat

Àlex Palou ha fet història i s'ha convertit en el primer pilot català a guanyar la IndyCar, la cursa de monoplaces més important dels Estats Units. Tampoc ho ha aconseguit mai cap pilot espanyol.

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor ha culminat el seu somni amb només 24 anys, però amb un periple per tot el món fins a arribar-hi. El 2017 se'n va anar al Japó després de no poder accedir a la Fórmula 1 per falta de pressupost.

El desaparegut Adrián Campos, padrí de pilots com Fernando Alonso i Marc Gené, el va apadrinar i després d'una gran temporada al país nipó va començar la seva aventura a la IndyCar l'any passat amb molts problemes per trobar patrocinador i enmig de la pandèmia.

El seu talent i la seva manera de pilotar el van dur a firmar per un dels millors equips. L'històric campió Chip Ganassi, hi va confiar i un any després el català ha fet història i s'ha endut el títol.

El premi a la perseverança li arriba molt jove, però després d'un periple que va començar als karts amb cinc anys i continua amb 24 triomfant lluny de casa seva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut