Mirotic esmaixa sense oposició durant el partit contra el Fenerbahçe al Palau (EFE/Alejandro García)
bàsquet

Pallissa històrica d'un Barça imparable que esclafa el Fenerbahçe al Palau (97-55)

Kyle Kuric (25), Smits (20) i Mirotic (16), els millors d'un equip blaugrana de gran joc col·lectiu i que ha passat per sobre dels turcs

Xavi LorenteActualitzat

Festival de punts amb percentatges alts dels dos equips en una estrena del partit d'alta velocitat. L'encert d'Abrines i Mirotic ha trencat la muralla turca (16-9, minut 5). El mallorquí ha vist una piscina en l'anella del Fenerbahçe i ha encadenat una ratxa de tres triples consecutius ben acompanyat del montenegrí absolutament imparable. 10 punts per a l'un, 12 per a l'altre (26-11, minut 9). Els blaugranes han ajustat la defensa per tancar un primer quart de pel·lícula (28-17, minut 10).

Roland Smits ha inaugurat el segon quart a cop de triple. El letó ha sortit com un tro i ha firmat els 8 primers punts del Barça. Una esmaixada de Brandon Davies ha obligat Kokoskov a demanar temps mort (38-20, minut 13) per aturar la inèrcia abassegadora de l'equip de Jasikevicius. Kyle Kuric encara ha obert més forat (40-20, minut 14) per a un Barça implacable en atac i inexpugnable en defensa. Mirotic ha mantingut un encert descomunal (42-20, minut 15) abans que Lorenzo Brown trenqués el parcial negatiu per al Fenerbahçe amb 6 punts consecutius (42-26, minut 16). Calathes i Mirotic han tornat a eixamplar la diferència (49-26, minut 19). Smits (20 punts al final) ha anotat l'última cistella d'una primera part excel·lent (51-29, minut 20).

Higgins i Smits encara han anat més enllà (64-33 minut 27) en un tercer quart en què al Fenerbahçe se l'ha vist absolutament enfonsat. El campió turc semblava un ninot a les mans del Barça. Kuric ha agafat el relleu d'Abrines en el triple (67-33, minut 29). Jasikevicius ha donat minuts als joves Bolmaro i Sergi Martínez. El líder de l'Eurolliga ha mantingut la intensitat sense deixar marge a la desconnexió. Amb Kuric i Smits "on fire" ha continuat l'escombrada (87-48, minut 36). Si hagués pogut aixecar la bandera blanca, el "Fener" ho hauria fet. El repàs del Barça és dels que es recordaran durant temps. Una esmaixada de Hanga ha situat els 40 punts d'avantatge blaugrana (89-49, minut 38). Kuric, amb un encert estratosfèric (7 de 8 en triples, 25 punts en total), ha fet que el sostre màxim acabés en 44 punts (95-51, minut 39). Per molt poc el Barça no ha arribat al centenar de punts. Al final, 97-55. Setena victòria per al líder de l'Eurolliga, triomf rècord contra el Fenerbahçe.