Futbol

Pallassos sense Fronteres FC

Quan Tortell Poltrona va escoltar la proposta que li feia el Club de Futbol Palautordera, va acceptar immediatament. Des d'aquell dia, els equips inferiors de l'equip llueixen orgullosos el logotip de Pallassos sense Fronteres a les samarretes

Jordi BentanachsActualitzat

El Club de Futbol Palautordera no volia publicitat a les samarretes dels equips inferiors. Volia que aquell espai aportés als nens un plus de valors i la solució els va arribar de ben a prop. Exactament a un quilòmetre del camp de futbol. L'any 1995 s'hi va instal·lar la carpa del Circ Cric, una fàbrica en sèrie de somriures i consciència social. Quan en Jaume Mateu, amb el nas vermell posat, Tortell Poltrona, va rebre la proposta del club veí la va acceptar de seguida:

"Ens va semblar una iniciativa molt simpàtica, qui millor que aquests nens i nenes per fer d'amfitrions de Pallassos sense Fronteres pels camps de futbol catalans."

Tortell Poltrona, camí dels 50 anys fent néixer somriures

Una trucada i 60 viatges

L'any 1992 Tortell Poltrona va rebre una trucada d'una escola de Barcelona. Li proposaven viatjar als camps de refugiats de la guerra dels Balcans. Els nens trobarien els diners i ell havia d'aconseguir els somriures. Així va néixer Pallassos sense Fronteres. Des de llavors en Tortell ha fet més de 60 viatges per tot el món amb un mateix denominador: la guerra o els desastres naturals que han deixat els nens sense res material.

"Aquí estem acostumats a tenir botes de futbol, gespa, porteries, els pares a casa, endolls al televisor i hi ha programes... En aquests llocs on hi ha guerra no hi ha res.  Fent néixer somriures intentem que aquests nanos que han perdut la seva infància la puguin recuperar."

Esparadraps als ulls, la Terra a la punta del nas i un cor a la boca

 

La història completa a Esports360

Una samarreta carregada de valors

En Miquel Llavina, president del Club de Futbol Palautordera, està convençut de tot el que pot aportar als nens i nenes aquesta cara de pallasso que llueix sobre el groc de la samarreta dels seus equips:

"Per nosaltres guanyar o perdre no és important. Volem transmetre aquests valors d'amistat i solidaritat també a l'hora de jugar i que no hi hagi rivalitats ni altres històries."

Nens i nenes del club escoltant en Tortell Poltrona

Un bosc de braços aixecats

Tímidament, primer, a discreció, després, s'aixequen els braços de nens i nenes. Tothom vol aprofitar aquest moment màgic. Un pallasso amb la pilota als peus i totes les respostes que vulguin a la boca. Per què es van instal·lar a Palautordera? Des de quan viatgen pel món? Juguen a futbol en aquests països? Que és una frontera? Preguntes i respostes que teixeixen aquesta associació simbiòtica i certifiquen una aliança en clau de present i de futur. Pilota i somriures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut