Futbol

Paco López, l'entrenador miracle del Llevant

El tècnic valencià assegura que només podran aturar el Barça de Messi amb joc col·lectiu i insisteix que seran fidels al seu estil atrevit

Actualitzat

El tècnic de moda a Primera Divisió, Paco López, l'entrenador del Llevant, ha dit que diumenge només podran aturar Messi a base de joc col·lectiu i ha insistit que seran fidels al seu estil atrevit. El Llevant és l'equip que va impedir l'any passat que el Barça guanyés la Lliga sense perdre cap partit.

El Barça faria bé de prendre's seriosament un equip que entrena el valencià Paco López. Un entrenador que en només set mesos ha transformat l'equip granota. Des de la seva arribada ha sumat 47 punts i ara és el tercer millor equip de la Lliga, només al darrere del Barça i el Reial Madrid. El tècnic de Silla es va fer càrrec del primer equip el mes de març. Ell entrenava el filial. Des del 2004, quan va començar a entrenar, havia dirigit, principalment, equips de Segona B. La temporada passada al Llevant va substituir Juan Ramon López Muñiz i va salvar l'equip del descens.

El seu objectiu era canviar l'aspecte emocional d'un equip enfonsat a la zona de descens. Va aconseguir recuperar anímicament l'equip: en els seus 9 primers partits va fer 22 dels 27 punts possibles. Això gràcies a un discurs en el qual creuen els jugadors, i també per la seva aposta futbolística, que va deixar clara el dia de la seva presentació.

Amb la mateixa convicció afronta el partit de diumenge contra el Barça, i també els vuitens de final de la Copa del Rei. Paco López ja va guanyar el Barça la temporada passada per 5 a 4 al Ciutat de València. Això a ell el fa ser valent i admet que aquest Barça no l'espanta.

"Ja ho hem demostrat. Som un equip que si alguna cosa tenim és que som atrevits, és el que hem tractat d'inculcar sempre i és el que tenim a l'ADN. Per tant, no es tracta d'espantar-nos, però sí que sabem i som molt conscients contra quin equip i contra quins jugadors ens enfrontem."

Paco López, gran responsable de la metamorfosi d'aquest Llevant i que s'està acostumant a matar gegants. No només va guanyar contra el Barça, sinó que aquesta temporada també va guanyar el Reial Madrid al Bernabéu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut