Paco Jémez estava jugant a golf aquest dilluns al camp d'A Zapateira, a la Corunya. (La Voz de Galicia)
Futbol

Paco Jémez salva la vida a un golfista

El tècnic andalús, que estava practicant el golf, va assistir un jugador que va tenir un infart al mateix camp

Actualitzat

El tècnic Paco Jémez, actualment sense equip, ha tornat al primer pla de l'actualitat per un dia després de protagonitzar un gran gest. L'entrenador canari va salvar la vida a un jugador de golf que acabava de tenir un infart. Els fets van passar aquest dilluns al camp de golf d'A Zapateira, a la Corunya.  

Jémez, que viu a la capital gallega, estava jugant amb un amic quan va veure que un altre jugador, un home de 60 anys, quedava inconscient al camp. L'exentrenador s'hi va acostar i li va aplicar un massatge cardiorespiratori durant 10 minuts, assistit telefònicament per un metge, fins que va arribar l'ambulància. El mateix Jémez ho va explicar a La Voz de Galicia.

"Va ser una casualitat. Estàvem a uns 50 o 60 metres, el vaig veure a terra, em vaig adonar que passava alguna cosa i vaig anar corrent cap allà (...) S'havien quedat tots bloquejats, eren gent gran i no sabien què fer. Estaven esperant l'ambulància."

L'exentrenador de Rayo i del Las Palmas, entre altres equips, va decidir passar a l'acció:

"Quan vaig arribar allà estava mort. Mai m'havia trobat en una situació així. Tenia alguna noció de com es fa un massatge de reanimació, però era la primera vegada que ho feia. L'home no respirava, estava completament fulminat, però jo continuava, fent el que bonament podia. Al telèfon un metge em deia que no parés, que era l'única opció. A poc a poc vaig veure que reaccionava i que treia una alenada cada 10 segons, que donava algun senyal."

Poc després, una infermera, també sòcia del club, va arribar per rellevar Jémez i entre tots dos van aconseguir mantenir amb vida el pacient fins a l'arribada de l'ambulància. Una història que hauria pogut acabar en tragèdia però que va tenir un final feliç.  

 

 

Anar al contingut