Òscar Salguero en el moment de llançar-se a la piscina. (Foto: EFE)
Jocs Paralímpics

Òscar Salguero guanya la tercera medalla de plata per a la natació catalana

El nedador de Sabadell acaba segon a la final dels 100 metres braça SB8

El nedador de Sabadell Òscar Salguero s'ha penjat la medalla de plata als 100 metres braça SB8, el tercer metall per a la natació catalana i el quart per a la delegació espanyola als Jocs Paralímpics.

Salguero ha estat l'únic medallista català de la jornada però hi ha hagut altres esportistes que han disputat finals. És el cas de Núria Marquès, que ha acabat cinquena en la mateixa prova però en categoria femenina. I també de Sarai Gascón, cinquena també en els 100 braça SB9. Toni Ponce, per la seva banda, no ha pogut afegir un segon metall al seu compte personal, en acabar sisè als 100 metres lliures S5.

Alfonso Cabello, primer or espanyol

El primer l'or de la delegació espanyola l'ha guanyat el ciclista Alfonso Cabello en la prova del quilòmetre en pista. El cordovès també ha establert un nou rècord del món de l'especialitat. Cabello ja va ser campió a Londres 2012 i bronze a Rio 2016, on també va guanyar un bronze per equips.