Barça

Òscar Grau i Gómez Ponti, citats a declarar com a investigats pel Barçagate

L'exdirector general i l'excap dels serveis jurídics de club blaugrana queden en la mateixa situació judicial que Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer i estan citats tots dos a declarar el 7 de juny. La jutgessa també cita l'empresari Carlos Ibáñez.

Fàtima LlambrichActualitzat

La investigació del Barçagate avança i la jutgessa ha citat a declarar a les 10 del matí del 7 de juny l'exdirector general del Barça Òscar Grau. Mitja hora després, Román Gómez Ponti, que era cap dels serveis jurídics en l'època del president Bartomeu. Segons ha avançat aquest vespre "El Periódico" i ha confirmat TV3, a la llista de persones investigades -que ja incloïa a Bartomeu i a Jaume Masferrer- s'hi suma també l'empresari Carlos Ibáñez; que està citat el mateix dia a les onze del matí. La causa es va obrir pels delictes d'administració deslleial i corrupció entre particulars arran de la contractació d'una sèrie d'empreses del grup Nicetream, del qual és responsable Carlos Ibáñez.

Que les declaracions siguin el mes de juny deixa un marge de temps als investigadors de la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra per revisar tota la documentació que van emportar-se en els registres policials fets l'1 de març, tant als domicilis dels detinguts com a les oficines blaugrana.

El Barça no està investigat en aquesta causa; consta, per ara, com un perjudicat. La justícia investiga per què les factures que el Barça va pagar a I3Ventures i altres empreses del grup Nicetream ratllen el llindar dels 200.000 euros, però són lleugerament inferiors a aquests xifra, de tal manera que van poder eludir els controls interns que el FC Barcelona té estipulats. Els investigadors i la magistrada sospiten que els investigats podrien ser responsables del fraccionament de les factures i d'haver pagat uns imports que estan molt per sobre del valor de mercat. També treballen amb la hipòtesi que les empreses de Carlos Ibáñez eren empreses pont per acabar destinant els diners a Telampartner, l'empresa de Jaime Malet, que feia d'intermediari però que en alguna ocasió cobrava tant com l'empresa que feia la feina.

ARXIVAT A:
Barçagate
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut