Curses de muntanya

Oriol Cardona i Clàudia Sabata guanyen l'Olla de Núria

El banyolí Oriol Cardona i la berguedana Clàudia Sabata s'han coronat campions de la 13a edició de l'Olla de Núria, una edició que passarà a la història per ser la primera que TV3 ha retransmès en directe

Actualitzat

Un total de 720 corredors han participat en una de les curses més emblemàtiques de Catalunya. Les imatges aèries de l'helicòpter i les tres càmeres en alçada situades al Puigmal, Finestrelles i Noufonts han permès fer un seguiment de tota l'Olla, com mai s'havia vist fins ara.

Jan Margarit ha imposat un ritme fort de sortida i ha coronat en primer lloc el Puigmal, seguit d'Oriol Cardona i Pere Rullan. El banyolí, però, ha tret profit del seu millor descens i ha agafat el comandament de la cursa camí de Finestrelles. Un lideratge que han anat consolidant i que li ha permès guanyar amb solvència la seva primera Olla de Núria. Margarit, castigat físicament, ha entrat en un meritori segon lloc i el balear Pere Rullan ha completat el podi.

En categoria femenina, exhibició de Clàudia Sabata. Només la madrilenya Fátima de Diego li ha pogut seguir el ritme fins al cim del Puigmal, però, a partir d'aquí, la berguedana se n'ha anat en solitari. Després d'acabar segon els dos últims anys, Sabata ha entrat triomfal al pla de Sant Gil per coronar-se campiona de l'Olla de Núria. Eli Gordón ha fet una cursa en progressió i ha entrat segona, mentre la reusenca Núria Gil ha sorprès amb un més que valuós tercer lloc.

Tot plegat s'ha pogut veure des de tres quarts de nou i fins a les dotze del migdia, amb la primera retransmissió d'una cursa de muntanya de Televisió de Catalunya, un repte a nivell tècnic que obre una nova via en les retransmissions esportives de TV3.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut