ULTRADISTÀNCIA

Oriol Antolí guanya la Suffolk Backyard Ultra i rebenta el rècord estatal

El corredor català d'ultrafons Oriol Antolí ha guanyat una de les curses més dures del calendari internacional, la Suffolk Backyard Ultra, que s'ha disputat en terres britàniques. Antolí ha fet el rècord d'Espanya, amb 550 quilòmetres recorreguts i 82 voltes en total.

Jordi BentanachsActualitzat

Un minut que defineix el que es pot arribar a viure en una Backyard Ultra. 18:58 hora catalana. Hendrik Boury creua per 77a vegada la meta. A les 19 h es dona la sortida de la volta 78. Si Oriol Antolí no ha arribat abans, la victòria serà per a l'alemany. Quan ja ho tenia coll avall se sent una espectadora que crida: 

És allà! L'Oriol és allà! Arriba a temps, arriba!

El de Terrassa creua la meta a les 18:59':35". Cau a terra exhaust, corre des de fa 3 dies, però vint-i-cinc segons després es reprèn la competició, l'ajuden a aixecar-se i torna a la competició. En aquest tipus de competició d'ultradistància pot passar de tot. Quan semblava que ja no tenia forces, Antolí s'ha recuperat i cinc voltes després ha estat Boury qui patia de valent, fins al punt que no ha arribat a temps.

Oriol Antolí en el moment més crític de la cursa

Vols conèixer millor Oriol Antolí?

Més de 3 dies corrent, només en pot quedar un

82 voltes, 82 hores en cursa, més de 3 dies amb descansos mínims. Amb aquesta marca, Antolí ha batut el rècord d'Espanya en 31 voltes i es confirma com un dels millors especialistes mundials d'aquesta modalitat d'ultradistància. Les seves primeres declaracions no podien ser unes altres:

Estic molt cansat. Però a la vegada agraït a Hendrik Boury, és un gran campió i sense ell no hauria pogut arribar tan lluny. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut