Natació

Open de natació artística inclusiva a les Franqueses del Vallès

L'exhibició de natació artística de les Franqueses del Vallès ha estat tota una festa i ha tingut la participació conjunta d'equips inclusius i unificats, al costat d'altres d'ordinaris

Àlex ÁvilaActualitzat

El Club Natació les Franqueses i la Fundació ONAT han celebrat la segona edició de l'Open de Natació Artística Inclusiva, en què han participat conjuntament equips inclusius i unificats al costat d'altres d'ordinaris. Nedadors de Catalunya i fins i tot de Mèxic han participat en aquestes jornades en què l'esforç i la constància eren molt més importants que no pas els resultats.

L'objectiu de l'exhibició és potenciar la pràctica d'un esport que combina la dansa, la música i la natació, un fet que comporta importants beneficis terapèutics en les persones amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial. 

"És important per l'engranatge que fem entre els uns i els altres. És molt dur, però com que ho treballem des d'una unitat en sortim molt beneficiats tots. A nivell de memòria, de com coordinar els números, la música amb el ball, a més de la natació, que sempre va molt bé l'esport dins l'aigua." David Boleda, nedador de Sincrogestió

L'objectiu principal de l'organització és fer arribar l'esport a qualsevol persona, tingui les capacitats que tingui, i que serveixi com a eina educativa i inclusiva. Així doncs, es vol potenciar les habilitats i l'autonomia dels esportistes reforçant la seva confiança i autoestima. 

Dues participants fent una coreografia (Foto: Albert Barceló)

En aquesta jornada, a més de la participació de les Sirenes Especials de Mèxic, hi ha hagut la col·laboració de Ceci Jiménez, Txell Mas i Pau Ribes, integrants de la selecció espanyola absoluta.

"Per mi és un homenatge. Crec que estan fent molt bona feina i ho sé des de dins, perquè sé el que costa i les hores que s'hi han d'invertir. No tinc paraules per descriure-ho." Pau Ribes, nedador de la selecció espanyola.

"M'ha fet molta il·lusió perquè l'any passat no hi vaig poder participar. Hem gaudit moltíssim i crec que s'hauria de fomentar més perquè molta més gent hi participi. Té molt mèrit tot el que fan i tot l'esforç que hi posen." Txell Mas, nedadora de la selecció espanyola.

En total, s'ha pogut gaudir d'una desena de coreografies que han acabat, com no podia ser d'una altra manera, amb medalles i obsequis per a tothom.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut