Natació artística

Ona Carbonell: "Fa 15 anys que estic a la selecció sense parar i necessitava cuidar el meu cos"

La nedadora catalana està preparant-se a fons per disputar el Mundial de Corea del 2019 en les modalitats de solo, duo i equip després d'un any sabàtic per recuperar-se físicament

Actualitzat

Ona Carbonell ha tornat a integrar-se de ple a l'equip espanyol de natació artística, després de guanyar un concurs televisiu amb l'objectiu de sumar alguna medalla en el Mundial del 2019 i ampliar així el seu palmarès personal en la competició, que puja a vint metalls. Carbonell, en un acte nadalenc organitzat per l'Aquàrium de Barcelona que l'esportista ha aprofitat per donar 5.000 euros a una ONG, ha assegurat que la seva participació en el programa de cuina li ha donat "molta motivació" per afrontar els següents reptes a la piscina.

"Fa quinze anys que fem el mateix. De sobte sortir d'aquesta rutina m'ha donat tranquil·litat i a la vegada motivació. També és cert que ara sóc la vella de l'equip i tinc més experiència".  

L'equip espanyol de natació artística, amb Ona Carbonell al capdavant, ja prepara el Mundial de Corea 2019, amb l'objectiu, segons la nedadora, de "donar una molt bona imatge per poder fer front a l'any olímpic des del màxim nivell".

"L'any passat, amb la meva entrenadora, vam decidir abaixar una mica la intensitat, perquè ara ve el Mundial i els Jocs Olímpics. Fa 15 anys que estic a la selecció sense parar i necessitava cuidar les meves articulacions i el meu cos", ha assegurat la nedadora sobre la parada personal d'aquest últim curs.

Carbonell ha confirmat que està preparant totes les proves amb vista al Mundial, tant el solo, com el duo i l'equip, i ha revelat que, malgrat que estan canviant moltes coreografies, està "contenta perquè l'equip està anant molt ràpid". Les noves coreografies, entén Ona Carbonell que es podran començar a veure "a partir de les sèries mundials", moment en el qual també es donaran a conèixer els nous banyadors que l'equip està dissenyant per als nous exercicis.

La nedadora catalana ha insistit que "la selecció espanyola de sincronitzada està en molt bon moment" i ha comparat la situació amb la que es va viure el 2003 i el 2004, quan es va gestar un equip que va estar junt molts anys i ha acumulat grans èxits. Per això ha instat a mirar no només cap als pròxims Jocs de Tòquio 2020, sinó també els de París 2024.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut