Ona Carbonell esclata contra l'organització dels Jocs perquè no li permeten portar el seu nadó
Ona Carbonell esclata contra els Jocs perquè no li permeten portar el seu nadó
Jocs Olímpics

Ona Carbonell denuncia que les restriccions fan impossible donar el pit durant els Jocs

La nedadora artística ha compartit un vídeo en què alleta el seu fill i critica que no pugui viatjar amb el seu nadó, fet que complica la conciliació familiar

Redacció Esport3Actualitzat

Els Jocs Olímpics de Tòquio han entrat en el compte enrere definitiu en plena incertesa pels nombrosos casos de coronavirus entre els esportistes. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha hagut d'acceptar les condicions imposades pel govern del Japó per tirar endavant un esdeveniment que es va haver de suspendre l'any passat. Així, els familiars dels esportistes no poden viatjar a Tòquio i els atletes viuran en una bombolla contra el virus.

D'aquesta manera s'intentarà salvar la competició. No obstant això, aquest context té conseqüències importants en un col·lectiu concret d'esportistes: les mares lactants.

La medallista olímpica de natació sincronitzada Ona Carbonell ha publicat un vídeo a Instagram en què lamenta que s'haurà de separar 20 dies del seu fill lactant.

 

Les autoritats japoneses imposen que les famílies estiguin en hotels allunyats dels equips, fet que li impedeix compaginar la lactància amb la competició.

Segons Carbonell, el COI li va dir que podria endur-se el seu fill, però les condicions ordenades pel govern del Japó a causa de la pandèmia ho impedeixen. En uns Jocs Olímpics que també es faran sense públic, la nedadora finalment ha hagut de prendre la decisió de no viatjar amb la seva família per la dificultat de la situació i deixar d'alletar el seu fill perquè les condicions eren incompatibles.

 

A Carbonell li sap "molt de greu" haver de prendre aquesta decisió i espera que altres esportistes se li uneixin per "visibilitzar aquesta situació".

La seva decisió ha desencadenat una allau solidaritat a les xarxes socials, i amics i figures públiques com Saúl Craviotto, Gemma Mengual, Sara Sálamo, Marc Márquez, Samantha Vallejo-Nágera, Paz Vega, Judit Mascó, Helen Lindes o Ruth Lorenzo li han mostrat el seu suport.

La natació sincronitzada arrencarà el dilluns 2 d'agost amb la ronda preliminar de rutina lliure del duo femení.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut