CURSES DE MUNTANYA

Núria Picas es torna a posar un dorsal a l'Ultra Pirineu

Tres anys després de retirar-se per molèsties al turmell, l'atleta manresana prendrà part a l'Ultra Pirineu que es podrà veure per TV3

Jordi BentanachsActualitzat

El retorn de Núria Picas a les curses de muntanya està a punt de fer-se realitat. Com deuen ser 20 anys de molèsties, de dolor, de problemes al turmell? Això és el que va aguantar la Núria Picas fins que va dir prou l'any 2018, quan va decidir plegar.

Es va operar i va canviar de vida per decisió pròpia primer i per la pandèmia després. Però ella, que és de reptes, se n'ha posat un de gran: tornar a córrer una ultramarató. Des de fa mig any, està recuperant sensacions.

 

"Costa molt, és com començar de nou. El que passa és que el cos té memòria i de mica en mica va recordant."

Núria Picas ha guanyat quatre cops l'Ultra Pirineu

Sota l'atenta mirada del fisioterapeuta Albert Carrère, la Núria treballa la cadència en el seu córrer per optimitzar energia i evitar recaigudes.

Darrere d'aquest retorn tan esperat dins el món del "trail running" hi ha moltes hores de feina per tornar-se a posar a punt per córrer una cursa de 100 quilòmetres després d'anys en què ha ocupat un escó al Parlament i ha fet de presentadora del programa "Aire lliure".

Per l'Albert Carrère,  com està encarant el seu retorn la manresana és digne d'elogi:

"A les 6 del matí, quan arrenqui l'Ultra Pirineu i hi hagi la Núria a la línia de sortida, passarà a ser un exemple per a tots els atletes que han decidit plegar per una lesió."

Núria Picas entrenant al Berguedà

Somia guanyar la prova

Amb la nutricionista Sandra Sardina estudien en detall tot el que menjarà el dia de l'Ultra Pirineu i a quines hores. Tot té el seu timing, perquè el cos ni li sobri ni li falti energia durant les hores de la cursa. Molta gent viu amb il·lusió el seu retorn i s'han ofert com a voluntaris als avituallaments.

La Núria creu que per a ella el premi és tornar a córrer, tot i que amb la boca petita somia repetir triomf en una cursa amb molt bons records.

"L'he guanyat 4 vegades, està clar que m'agradaria fer el repòquer de victòries, però això és molt complicat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut