SNOWBOARD

Núria Castan fa història i entra al circuit mundial d'esquí forapista

Amb només 22 anys, és la rider més jove del selecte grup de sis snowboarders mundials que competiran en el Freeride World Tour 2020

Actualitzat

La rider catalana Núria Castan ha fet història i s'ha convertit en la primera esportista de l'estat espanyol a entrar al Freeride World Tour (FWT), la competició més important del món d'esquí forapista on només competeixen les sis millors riders. A més, Núria Castan ha accedit a l'elit de l'esquí forapista amb tan sols 22 anys i serà amb diferència la rider més jove del circuit; les altres participants tenen entre 27 i 41 anys.

Núria Castan debutarà dissabte que ve, 18 de gener, al Japó, on viatjarà al costat del seu entrenador, Narcís Vila. És la primera rider de l'estat espanyol a entrar al FWT gràcies al seu rànquing i passa a formar part de l'elit de l'esquí forapista al costat de la russa Anna Orlova, la nord-americana Erika Vikander, la francesa Marion Haerty, la neozelandesa Michaela Davis-Meehan i la canadenca Michelle Locke.

"Formar part de la família del Freeride World Tour és un sentiment inexplicable. És un somni fet realitat. Des que vaig entrar en el Free Júnior Tour el 2013 que he somiat d'arribar a l'elit del 'freeride' i estar entre les millors del món. Sabia que era difícil, però amb molt treball ho hem aconseguit", afirma Núria Castan.

El seu objectiu per a aquesta temporada és fer un gran debut i mantenir-se en el FWT (les últimes dues riders del rànquing passen a formar part del Freeride World Qualifier-FWQ). Per aconseguir el seu objectiu, Núria Castan haurà d'entrenar el doble, ja que les cares de la muntanya on es fan les proves del FWT són més llargues i requereixen de més entrenament físic, força i resistència.

 

La rider, originària d'Almoster (Baix Camp), va començar la temporada FWQ 2019/2020 a Nova Zelanda el mes de juliol passat on va aconseguir de nou el triplet i va guanyar amb autoritat les tres competicions del FWQ 2020 disputades: Remarkables de 4*, Mount Olympus de 2* i Remarkables de 2*. Aquests excel·lents resultats la van posicionar líder del rànquing FWQ 2020 i li han permès aconseguir la "wild card" per entrar al Freeride World Tour, a causa de la lesió de Manuela Mandl. Es tracta d'una entrada anticipada ja que, si hagués mantingut el rànquing, hauria entrat en el FWT la pròxima temporada 2021.

La temporada FWT 2020 constarà de quatre proves i una final. La primera es disputarà del 18 al 25 de gener a Hakuba Valley, al Japó. Del 6 al 12 de febrer es farà la prova a Kicking Horse, al Canadà, i del 28 de febrer al 3 de març a Ordino-Arcalís, a Andorra. Del 7 al 13 de març es disputarà a Fieberbrunn, Àustria, i la final es farà del 18 de març al 5 d'abril a Verbier, Suïssa; en la seva categoria, de les 6 participants només podran entrar les 4 millors del rànquing, una vegada disputades les 4 primeres proves.

Trajectòria impecable

Núria Castan va arribar al Freeride World Qualifier el 2016 provenint de la categoria Júnior (Freeride Júnior Tour) on va aconseguir 7 podis en tres temporades, inclosos un subcampionat del món (2014, Big Sky als EUA) i una tercera posició en un altre World Championship (2013, Snowbird als EUA).

Un any més tard, el 2017, va aconseguir la 7a posició en el FWQ i el 2018 ja va pujar al podi i va acabar en 3a posició. En la temporada 2019, va aconseguir arribar a la 2a posició final, i va mantenir les opcions de classificar-se per al Freeride World Tour fins a l'última prova de 4 estrelles del circuit de FWQ que no es va disputar per condicions meteorològiques severes. L'inici de la temporada 2019/2020 a Nova Zelanda va ser excel·lent i va liderar el rànquing amb autoritat. Ara, Nuria Castan està preparada per demostrar tot el seu potencial en el seu debut en el Freeride World Tour 2020.

Anar al contingut