Natació artística

Noves dinàmiques, mateix objectiu: classificar-se per als Jocs Olímpics

L'equip de natació artística treballa per a les primeres competicions, ja reprogramades: preolímpic al març i europeu al maig del 2021

Mireia Vicente DiezActualitzat

Aquests dies una trentena d'esportistes residents han tornat a conviure al CAR; entre ells, l'equip de natació artística. Com és lògic, segueixen normes estrictes post-Covid d'higiene i seguretat. Ningú s'escapa del protocol de control de temperatura, en entrar a les instal·lacions. Distància de seguretat al menjador, i amb la mascareta sempre a mà. L'aforament i el temps d'ús de les zones comuns és limitat, així que cal buscar alternatives i toca fer part de l'entrenament a l'exterior.

Mayuko Fujiki, seleccionadora:

  "Ens hem d'organitzar amb altres equips per no coincidir a espais petits, per exemple, al gimnàs. Dues hores per equip i després neteja, per desinfectar."

    S'han vist obligades a reestructurar els entrenaments, però l'equip ha aconseguit convertir les adversitats en oportunitat de millora.
   
Txell Mas, nedadora:

"La part més positiva és que ens ha unit molt com  a equip."

Les integrants de l'equip de natació artística, fent exercicis en sec

Iris Tió, nedadora:

"També hem treballat molt  amb gravetat, fora l'aigua, i això ens ha ajudat molt a estabilitzar el nostre cos, notar uns músculs diferents."

    Gairebé no tindran vacances, només 10 dies, però l'objectiu bé s'ho val.

Txell Mas:

"Tampoc crec que ens afavorís estar ara un mes de vacances, per tornar a agafar el ritme altra vegada, i més que el preolímpic ara és al març."

El duo ja està classificat, però queden tres places en la competició d'equips i una ha de ser per a elles. Preolímpic al març, Campionat d'Europa al maig i Jocs Olímpics d'aquí un any. Al final, el calendari els dona més temps per insistir en la perfecció de les coreografies.

    Txell Mas:

"És molt bo perquè ja tindrem les rutines coreografiades i només es tracta de treballar-les."

  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut