Novak Djokovic ja s'entrena a Melbourne
Novak Djokovic ja s'entrena a Melbourne
TENIS

Novak Djokovic ja s'entrena a Austràlia i agraeix tot el suport

Els familiars de Djokovic han fet una multitudinària roda de premsa i han donat les gràcies a totes les autoritats que li han donat suport

Actualitzat

El tenista Novak Djokovic ha tornat a les pistes de Melbourne per entrenar-se i posar-se a punt per a l'Open d'Austràlia que comença el 17 de gener. Després de més de cinc hores d'espera Novak Djokovic ha estat alliberat gràcies a l'ordre dictaminada pel jutge Anthony Kelly, que no ha trobat raons suficients per denegar el visat al número 1 del món del tenis. El procés judicial, no obstant això, pot no haver acabat i el serbi encara podria quedar-se sense disputar l'Open d'Austràlia per la seva postura enfront de la vacunació contra la covid.

En una roda de premsa després de l'alliberament, la mare de Djokovic, Dijana Djokovic, ha explicat que el seu fill ha aconseguit la victòria més gran de la seva carrera.

"És la victòria més gran de la seva carrera, més gran que qualsevol Grand Slam. No podia veure la gent ballant i cantant, però podia sentir-los, i això el va ajudar."

Mentrestant, la família de Djokovic ha confirmat que Nole ja s'entrena i ha denunciat ha estat "torturat" per les autoritats australianes:

"Hem de donar les gràcies al jutge Kelly, que va parar esment a tots els detalls i fets, i avui el meu germà ja ha pogut entrenar."

 

Una setmana de lluita judicial

Djokovic, vigent campió de l'Obert d'Austràlia i número 1 mundial, havia arribat dimecres passat a Melbourne per defensar el títol i afirmava tenir permís dels organitzadors del torneig per ser-hi, malgrat no haver-se vacunat contra la covid-19. El cas havia provocat un enrenou polític a Austràlia, amb el govern negant el visat d'entrada al serbi, que ha passat els últims dies tancat en un hotel. De fet, les autoritats van intentar deportar-lo el mateix dimecres, però els advocats del jugador van presentar un recurs.

Els advocats defensaven que Djokovic va donar positiu de covid-19 el 16 de desembre del 2021 i que dues setmanes després estava recuperat, de manera que l'1 de gener se li havia proporcionat el permís per entrar a Austràlia. Però diverses fotos publicades a les xarxes socials mostren com el número 1 del tenis mundial participava en actes públics sense mascareta en aquestes dates. De fet, just l'endemà del 16 de desembre, data del seu segon positiu del virus, el serbi va ser en un acte de presentació de la seva marca personal i, més tard va participar en una entrega de premis als millors tenistes de Belgrad del 2021, sense mascareta en tots dos casos.

Austràlia exigeix als viatgers per entrar al país tenir la pauta completa de la vacuna contra la covid-19 o una exempció mèdica vàlida, que inclou tenir una condició mèdica greu, haver tingut reacció adversa al fàrmac o haver contret la covid-19 els sis mesos anteriors, entre altres raons. La Federació de Tenis, organitzadora de l'Open d'Austràlia, va comunicar als jugadors de cara al torneig que les persones no vacunades podien aconseguir una exempció si demostraven una infecció recent de covid-19, segons uns documents publicats per diversos mitjans australians. El govern australià, però, assegura que aquesta condició només és aplicable per a residents a Austràlia, però no per als ciutadans estrangers que vulguin entrar al país.

Anar al contingut