Marc Márquez celebrant la victòria a Sachsenring (Reuters)
MotoGP

Marc Márquez torna a guanyar una cursa de MotoGP

El pilot català s'ha retrobat amb la victòria al seu circuit fetitxe, Sachsenring, on encara ningú l'ha pogut batre

Noel RodríguezActualitzat

581 dies després ha tornat a passar. Marc Márquez s'ha imposat avui a un Gran Premi de Motociclisme i no hi havia millor escenari per fer-ho: el Circuit de Sachsenring, a Alemanya.

L'idili del català amb aquest traçat no té aturador. Hi va debutar amb victòria el 2010 a la categoria de 125 cc i onze anys després –sí onze- cap pilot ha pogut evitar que el cerverí pugi al calaix més alt del podi: una victòria a 125cc, dues a Moto2 i vuit a MotoGP. Registres només a l'abast d'un dels millor pilots de la història del mundial de motociclisme.

Des del 17 de novembre del 2019 que Marc Márquez no guanyava una cursa de MotoGP. Va ser el darrer Gran Premi de la temporada, a València. El 2020 marcat per la pandèmia, per a Márquez va ser l'any marcat per la caiguda de Jerez. No va tornar a competir fins a la tercera cursa d'aquest any, a Portimao, i va acabar en zona de punts com també ho va fer al següent Gran Premi, a Jerez. Després va acumular tres zeros consecutius arran de tres caigudes i avui, dia 20 de juny del 2021, a la cinquena oportunitat que ha tingut, finalment ha arribat la victòria número 83 en el seu historial.

Ha sigut una victòria d'allò més emotiva per a Marc Márquez i també per al seu equip. Llàgrimes del seu cap tècnic, Santi Hernández, llàgrimes del seu mànager, Emili Alzamora, i evidentment llàgrimes del seu pare, Julià Márquez, que avui ha creuat els dits durant la cursa amb més força que mai.

Protagonisme absolut avui per al dorsal 93, que ha eclipsat tot el que ha passat en les 30 voltes de Gran Premi... i han sigut moltes coses. Com per exemple que Miguel Oliveira li ha posat les coses molt difícils al català. Remuntant des del darrera ha arribat a la segona posició passada mitja cursa i ha pressionat de valent fins a col·locar-se a menys d'un segon de Márquez però a falta de tres voltes ha claudicat. Ha tancat el podi Fabio Quartararo, més líder del mundial després d'esgarrapar-li uns quants punts al seu compatriota, Johan Zarco.

D'entre els catalans, meritòria setena posició d'Aleix Espargaró. El pilot d'Aprília ha sorprès tothom després de comandar la cursa durant un parell de voltes i lluitar amb Márquez per la primera posició però poc a poc ha anat perdent pistonada fins a la setena posició final. Desè ha acabat Pol Espargaró, onzè Álex Rins i última posició per Maverick Viñales en el que ha sigut de llarg els seu Gran Premi més dur a MotoGP. Àlex Márquez ha caigut a les primers voltes després de tocar-se amb Danilo Petrucci.

Gardner, sense rival a Alemanya en Moto2

El Gran Premi número 200 des que existeix la categoria de Moto2 s'ha convertir en un dia d'allò més rodó per a Remy Gardner. Tercera victòria consecutiva per al pilot australià i salt importantíssim a la classificació gràcies a la caiguda del seu company d'equip, Raúl Fernández.

Tots dos s'han escapat amb molta facilitat a l'inici de cursa però el madrileny ha anat per terra tot just a la cinquena volta, deixant Gardner sense oposició a la victòria. Això significa que ara els separen 36 punts a la classificació del campionat.

Segon ha acabat el pilot de Corbera, Arón Canet. Dia feliç, doncs, per al constructor Boscoscuro ja que el seu company d'equip, Albert Arenas, ha aconseguit el millor resultat de la temporada, vuitè. El podi l'ha completat Marco Bezzecchi, també tercer al mundial.

Una llàstima la caiguda de Xavi Vierge, que ha anat per terra a l'última volta quan rodava en una gran cinquena posició.

Nova exhibició de Pedro Acosta en Moto3

El coneixen com el "Tauró" i avui ha tornat a demostrar que la seva gana de victòria és insaciable. Vuit curses de mundial i amb aquesta ja són quatre victòries. Uns números impressionants dins d'una categoria on regna la igualtat, i encara més si tenim en compte que és debutant.

El pilot de KTM s'ha mostrat entre els més forts del cap de setmana i avui ha plasmat aquesta superioritat sobre l'asfalt. Segon ha creuat la línia de meta el japonès, Kaito Toba, i tercer el jesusenc, Jeremy Alcoba. Malauradament, un cop Alcoba ja era al parc tancat l'han desposseït del tercer calaix del podi per haver superat els límits de la pista a la darrera volta. Finalment qui ha acabat pujant al podi ha sigut l'italià, Dennis Foggia, que avui juntament amb Acosta ha demostrat ser el pilot amb més ganes d'atacar.

Pel que fa als catalans, Xavi Artigas ha acabat en novena posició i Gabri Rodrigo no ha pogut acabar després d'una espectacular caiguda.

Amb aquesta nova victòria Pedro Acosta es destaca encara més al capdavant del mundial amb 145 punts; segon és Sergio García Dolç amb 91; i tercer Jaume Masià –que avui ha anat per terra- amb 72 punts.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
Anar al contingut