Bàsquet

Nou rècord d'assistència en un partit de bàsquet femení a l'Estat espanyol

13.472 espectadors van anar a veure aquest diumenge el partit Movistar Estudiantes - Maggec Tías de Lanzarote de la Lliga Femenina 2 al Wizink Center de Madrid
Actualitzat

El Wizink Center de Madrid, ple d'espectadors durant el Movistar Estudiantes - Maggec Tias (EFE)

Aquest diumenge passat, el partit Movistar Estudiantes - Maggec Tías de Lanzarote de la Lliga Femenina 2 de bàsquet va batre el rècord d'assistència a la història del bàsquet femení espanyol.

13.472 espectadors van anar a veure el partit, una xifra que supera amb escreix també l'assistència a la majoria de partits de la Lliga ACB. L'equip madrileny juga habitualment els seus partits al Poliesportiu de Magariños, però, coincidint amb el 8M, ho va fer al Wizink Center de Madrid. El matx va acabar amb una clara victòria de les madrilenyes per 86-55, amb què van aconseguir la catorzena victòria de la temporada.

Fins ara, el partit amb més afluència en un partit femení a Espanya va ser a València, on el Ros Casares va portar a 7.800 espectadors l'any 2010 durant una Final a 4 de l'Eurolliga femenina contra l'Spartak de Moscou. Aquest rècord, a més a més, arriba només dos dies després del Dia Internacional de la Dona, i el mateix any que es compleixen 30 anys de l'arribada dels equips femenins al club estudiantil.

Amb un aforament de 15.000 persones, aquesta xifra multiplica per 22 l'habitual, que oscil·la entre les 400 i 600 persones. El tècnic de l'Estudiantes, Alberto Ortego, espera que els partits de bàsquet femení puguin tenir continuïtat en escenaris com aquest.