Dylan Groenewegen, de groc, és envestit per un altre ciclista després de la caiguda provocada per ell mateix (EFE)
Ciclisme

Nou mesos de sanció a Dylan Groenewegen per provocar el brutal accident de Fabio Jakobsen

L'UCI castiga durament el ciclista del Jumbo Visma per l'acció antiesportiva que va fer témer per la vida de Jakobsen al Tour de Polònia

L'Unió Ciclista Internacional (UCI) ha sancionat amb 9 mesos de suspensió Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) per haver provocat la brutal caiguda de Fabio Jakobsen en l'arribada de la primera etapa del Tour de Polònia, el passat mes d'agost. L'acció va passar en arribar a l'esprint. Groenewegen va tancar Jakobsen de tal manera que el corredor del Quick Step va travessar la tanca protectora i va acabar topant amb una estructura metàl·lica.

Jakobsen va ser operat durant cinc hores després del brutal impacte. Va estar en coma, se li van aplicar 130 punts a la cara, i s'estima que la recuperació durarà mesos. Groenewegen va patir una luxació de clavícula en l'accident i, posteriorment, va ser supès pel seu equip a l'espera de la sanció de l'UCI. El càstig que li ha imposat l'UCI és el més dur que s'ha aplicat mai a un ciclista per causes no relatives al dopatge.    

 

Anar al contingut