(EFE)
Eurocopa

Noruega empata, de penal, en l'últim moment i Espanya encara no està classificada (1-1)

Imma PedemonteActualitzat

La selecció espanyola de futbol encara no s'ha pogut classificar, matemàticament, per la fase final de l'Eurocopa 2020. L'empat d'última hora, i de penal, en el temps afegit, de Noruega fa que sumin 19 punts i que estiguin, com a líders, a un pas de la classificació quan queden tres jornades per disputar-se. El pròxim partit serà dimarts, a Solna, contra Suècia. No el podrà jugar Sergio Ramos, que ha vist una targeta groga el dia en què disputava el seu partit 168 com a internacional, el que més ha portat aquesta samarreta.

A Espanya li ha costat centrar-se en la primera meitat. Ha tingut més domini i més possessió de pilota, i també alguna oportunitat, per part d'Oyarzabal i també de Rodrigo, però la falta de gol ha donat ales als noruecs, que s'han acostat amb perill a la porteria de Kepa. Odegaard, el jugador del Madrid cedit a la Reial Societat, ha posat ànima a la seva selecció, que ha tingut en King el davanter més actiu, tot i que el lateral Elabdellaoui i el central Ajer també han disposat d'opcions.

En el segon temps, els de Robert Moreno han sortit decidits a donar un cop de puny sobre la taula, i als dos minuts l'atlètic Saúl Ñiguez ha aprofitat un rebuig per superar Jarstein i fer el 0-1. Tercer gol de Saúl amb la selecció i primer de la temporada. En el minut 67, Fabián Ruiz ha enviat una pilota al pal, en el que ja es cantava com el 0-2, però Noruega no s'ha encongit en cap moment. Selnaes ha avisat per dues vegades i King s'ha escapat sol després d'una errada de Sergio Ramos. També hi ha hagut un altre xut al pal, un altre cop de Fabián, però l'esperit lluitador de Noruega ha tingut recompensa ja en el temps afegit. S'ha xiulat -en aquest partit no hi havia VAR- un penal de Kepa a Elabdellaoui, i aquest cop King no ha fallat. Empat d'última hora quan la selecció espanyola ja donava per feta la victòria.