Equips noruecs masculins i femenins d'handbol platja (NHF)
Handbol platja

La selecció Noruega, sancionada per utilitzar malles curtes en lloc de biquini

Les jugadores de l'equip noruec d'handbol platja han reivindicat poder competir amb malles, però la Federació Internacional les ha multat amb 1.500 euros per no dur el biquini oficial

Montse Vendrell AhedoActualitzat

La selecció noruega femenina d'handbol platja va aprofitar el Campionat d'Europa per elevar una protesta per les desigualtats entre l'equipació masculina i femenina.

Les jugadores es mostraven disconformes amb la norma d'haver de jugar en biquini. Mentre que els homes vesteixen samarreta i pantalons curts, les dones han de portar un sostenidor ajustat i calces. La federació noruega ha estat demanant des de principis d'any la supressió de la normativa, que no permet que els shorts femenins superin els 10 centímetres, el que per a molts és un clar exemple de sexualització de l'esport.

Durant el recent Campionat d'Europa, les jugadores noruegues van desafiar la normativa, però la Federació Europea d'Handbol (EHF) ha multat l'equip per jugar el Campionat d'Europa d'handbol platja amb unes malles curtes en lloc de fer-ho amb el biquini reglamentari:

 

 

La comissió disciplinària de l'EHF ha imposat una multa de 1.500 euros al combinat escandinau que va afrontar el partit per la medalla de bronze amb 'shorts' tot i les advertències de l'EHF, que ha tractat la situació com "un cas de roba inadequada".

A la final de consolació, Noruega va vestir l'uniforme reivindicatiu (@amalieskram)

La Federació Noruega, NHF, defensa que la indumentària d'un equip ha de ser de lliure elecció dins d'un marc estandarditzat i que és important que les esportistes s'hi sentin còmodes.

L'NHF va transmetre el suport a les seves jugadores a Twitter:

 

"Estem molt orgullosos d'aquestes noies que durant el campionat d'Europa van aixecar la veu i dir prou. Les recolzem i donem suport i junts lluitarem per canviar les regles de la indumentària".

El ministre noruec de cultura Abid Raja ha assenyalat a Twitter que la decisió de l'organisme esportiu "és completament ridícula. Es necessita un canvi d'actitud en el conservador i masclista món de l'esport":

Noruega considera aquesta normativa discriminatòria i masclista i altres països com França o Suècia també s'han sumat a la reivindicació. El debat ja està servit, i els avenços, a poc a poc van arribant, com va passar en el vòlei platja, per exemple, que ja va abolir la norma de la vestimenta femenina en els Jocs Olímpics de Londres (després d'estar vigent a Sydney, Atenes i Pequín).

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut