Hoquei gel

Nordic Vikings, l'experiment dels suecs a la lliga d'hoquei

La Federació Espanyola d'Esports de Gel incentiva la professionalització de la lliga amb l'important talent de Suècia. La presència de l'equip escandinau pretén ajudar a la popularització de l'esport i augmentar la competitivitat de la competició

Sebas GuimActualitzat

Fins l'any passat només hi havia 5 equips a la lliga espanyola d'hoquei gel. L'estiu passat, la Federació Espanyola va anunciar una ampliació amb la presència de tres equips: els Kosner Huarte, de Navarra; els Milenio Panthers, de Logronyo, i els Nordic Vikings, de Madrid. Els dos últims estan formats, en bona part, per jugadors procedents dels Estats Units i Canadà, i de Suècia, respectivament. l'objectiu d'aquest moviment en la competició és aconseguir, a mitjà termini, professionalitzar la competició i crear una base de jugadors d'hoquei gel que puguin competir a nivell internacional.

El president de la Federació Espanyola d'Esports de Gel, Frank González, pensa en els Jocs d'Hivern del 2030.

"Si hem de jugar els Jocs Olímpics, possiblement a Barcelona 2030, cal fer una lliga professional, perquè els nostres jugadors estiguin preparats per jugar contra jugadors de l'NHL i tot això."

 

Els Nordic Vikings juguen a Majadahonda, on han desembarcat 17 jugadors escandinaus, la majoria dels quals es va llançar a l'aventura desconeguda que suposa aquesta innovadora iniciativa, com és el cas d'Andreas Eklund:

"Al començament vaig pensar que era una broma, perquè mai hauria imaginat que a Espanya es jugava a hoquei gel. Però, després, quan em van dir que anava de debò, que vindria a jugar a Madrid, aleshores vaig dir que sí, per descomptat."

La plantilla vikinga es completa amb una barreja de joves i veterans jugadors espanyols, que s'han convertit en els primers beneficiaris d'aquest aprenentatge. Tot i que la lliga va començar fa gairebé dos mesos, l'equip encara s'està acabant de conèixer i els resultats no han estat els millors. S'espera que les pròximes setmanes es pugui percebre un salt de qualitat. Tot i això, ni els Nordic Vikings ni, tampoc, els Milenio Panther podran disputar els play-off pel títol de lliga. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut