Noël Le Graët, president de la Federació Francesa de Futbol, a la corda fluixa
El president de la Federació Francesa de Futbol, Noël Le Graët, durant el Mundial de Qatar (Reuters)
Futbol

Noël Le Graët, president de la Federació Francesa de Futbol, apartat del càrrec després de mofar-se de Zidane

La investigació de què està sent objecte per les denúncies d'assetjament sexual que pesen sobre ell el pot abocar a deixar la institució

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació Francesa de Futbol ha comunicat aquest dimecres que el seu president, Noël Le Graët, queda temporalment apartat del càrrec després de les seves declaracions despectives contra Zinedine Zidane i les acusacions d'assetjament sexual que pesen sobre ell. El seu lloc l'ocuparà de forma provisional el "número dos", Philippe Diallo. 

El comitè executiu de l'ens i el mateix Le Graët, de 81 anys, han arribat a un acord perquè aquest faci un pas al costat a l'espera de saber-se les conclusions de la investigació interna encarregada per la ministra d'Esports, Amélie Oudéa-Castéra.

L'objectiu de l'auditoria del ministeri gal és obtenir informació sobre governança de la institució i, en particular, per les diverses denúncies per assetjament sexual. Una d'elles és de la representant de futbolistes, Sonia Souid, que ha acusat Le Graët d'assetjament sexual durant 4 anys. En declaracions a mitjans francesos, Souid ofereix detalls d'una reunió que va mantenir a casa del president de la Federació Francesa de Futbol, l'any 2014, quan ella tenia 28 anys i ell 72.

Anar al contingut